Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ!

couples 312435
Οι ερωτικές σχέσεις μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικές! Η αρχή μιας νέας σχέσης είναι σχεδόν πάντα μία από τις συναρπαστικότερες στιγμές ενός ζευγαριού, γιατί ο ένας εξερευνεί τις ελπίδες, τα όνειρα… και το σώμα του άλλου. Δεν χρειάζεται να είστε 100 τοις 100 συμβατοί για να βοηθήσετε μια μακροπρόθεσμη σχέση να λειτουργήσει. Σε μερικούς τομείς όμως θα δείτε ότι ωφελεί να υπάρχει συμβατότητα μεταξύ του ζευγαριού.

1. Αίσθηση της κατάλληλης στιγμής και της ακρίβειας
Πόσοι καβγάδες μεταξύ ζευγαριών δεν αρχίζουν με τη φράση “Γιατί αργείς πάντα μισή ώρα για το καθετί;” Τα άτομα που δεν είναι συμβατά σχετικά με τη χρονική ακρίβεια στα ραντεβού, τις υποχρεώσεις, τις ημερομηνίες, κ.λπ., θα βρουν ένα άτομο που θα είναι πάντα δυσαρεστημένο με την ακρίβεια του άλλου.

2. Καθαριότητα και τάξη
Τα άτομα που είναι περιποιημένα και τακτικά, συχνά δυσκολεύονται, ακόμη και το θεωρούν πρόκληση, να ζουν με ακατάστατα άτομα. Και τα άτομα που δεν αφιερώνουν συχνά πολύ χρόνο ούτε προσπάθεια στην καθαριότητα και την τακτοποίηση, δεν ενοχλούνται αν αυτό έχει σημασία για τους άλλους.

3. Χρήματα και έξοδα
Τα περισσότερα ζευγάρια διαφωνούν πιο πολύ για τα χρηματοοικονομικά από οποιαδήποτε άλλο θέμα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα πολύ μεγαλύτερο από ότι νομίζουν τα περισσότερα ζευγάρια. Και αφού είναι προφανώς δύσκολο να μιλήσουν για χρήματα και οικονομικά, οι περισσότεροι αναβάλλουν αυτές τις συζητήσεις μέχρι να αρχίσουν να πηγαίνουν άσχημα τα πράγματα. Τα ζευγάρια που σκέφτονται παραπλήσια σχετικά με τα χρηματοοικονομικά τους θέματα, αντιμετωπίζουν ευκολότερα τις καταστάσεις από εκείνα που έχουν εντελώς διαφορετικές πρακτικές δαπανών.

4. Σεξ και ιδιωτική ζωή
Πόσα άρθρα δεν έχουν γραφεί σχετικά με τη σημασία του σεξ και της ιδιωτικής ζωής σε μία σχέση; Μπορεί να είναι δύσκολο να μάθουμε πόσο σεξουαλικά συμβατά είναι τα άτομα στην αρχή μιας σχέσης, αφού το σεξ είναι γενικά μια απόλαυση που μοιράζονται εκείνη τη στιγμή. Όπως συμβαίνει και με τα χρήματα, το να μιλήσετε για τις προσωπικές σας σεξουαλικές επιθυμίες και ανάγκες, μπορεί να αποτελέσει πρόκληση. Όμως όσο πιο γρήγορα το κάνετε και διαπιστώσετε αν είστε και οι δύο σεξουαλικά συμβατοί σε μακροπρόθεσμη βάση, τόσο πιο σύντομα θα μάθετε αν υπάρχει αυτή η συμβατότητα μεταξύ σας. Η έλλειψή της, είναι ο δεύτερος συνηθέστερος λόγος για ασυμφωνίες σε μια μακροπρόθεσμη σχέση.

5. Πνευματικότητα και θρησκεία
Πολλά άτομα που προέρχονται από δύο διαφορετικές θρησκείες κατορθώνουν να κάνουν τη σχέση τους να λειτουργήσει. Ωστόσο, μιλώντας με αυτά τα ζευγάρια, θα διαπιστώσετε ότι τα περισσότερα συμφωνούν ότι πολλές φορές μπορεί να αποτελεί πρόκληση, ιδιαίτερα αν υπάρχουν παιδιά στη σχέση. Αν το ένα μέλος του ζευγαριού δεν θα ασπαστεί τη θρησκεία του άλλου ατόμου και τα δύο μέλη είναι θρησκευόμενα, συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα συμβίωσης.

Πηγή: http://better-self.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.