Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ;

Της Αγγελικής Κρητικού

Τι είναι αυτό που θα με κάνει ευτυχισμένο στη ζωή μου; της Αγγελικής Κρητικού
Το Νέο Έτος έφτασε και πολλοί με ρωτούν:
‘Τι είναι αυτό που θα με κάνει ευτυχισμένο στη ζωή μου; Να κάνω αυτό που θέλω ή αυτό που πρέπει;’
Αν πορευτούμε με τα ‘πρέπει’ τότε δημιουργούνται αδιέξοδα και κάποια στιγμή θα αρχίσουμε να νιώθουμε εγκλωβισμένοι με έντονα αρνητικά συναισθήματα (άγχος, κατάθλιψη, πανικό, απόγνωση).
Αν πορευτούμε με τα ‘θέλω’ μας, με αυτά που γεννιούνται μέσα από την καρδιά μας και όχι μέσα από το μυαλό μας τότε η ζωή μας θα είναι πάντα ντυμένη με ευτυχία και γαλήνη.
Και επειδή ο νέος κόσμος που μόλις υποδεχτήκαμε κινείται και δημιουργείται μόνο μέσα από τη δύναμη της καρδιάς μας, ας την ακούσουμε και ας της παραχωρήσουμε τη θέση που της αξίζει, μια θέση που θα μας οδηγήσει όλους σε ψυχική ηρεμία, αληθινή αγάπη και πραγματική ευτυχία.
Βέβαια, λόγω της κρίσης που περνάμε πολλοί μου απαντάνε ότι «Ναι, ωραία όλα αυτά. Στα λόγια είναι εύκολα αλλά στην πράξη τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και πολύ δύσκολα. Εδώ πρέπει να επιβιώσουμε και να κάνουμε πράγματα που πρέπει, να ξεχάσουμε τα θέλω μας για να μπορέσουμε να κινηθούμε στις καθημερινές μας υποχρεώσεις».
Ναι, υπάρχουν υποχρεώσεις αλλά μήπως τις έχουμε κάνει από μόνοι μας περισσότερες απ’ ότι χρειάζεται; Μήπως τα θέλω που καταπιέζουμε είναι θέλω του μυαλού μας, της κοινωνίας μας και γι’ αυτό δεν είναι τόσο δυνατά για να μας βγάλουν απ’ το αδιέξοδο που νιώθουμε (είτε συναισθηματικό είτε πρακτικό);
Η κρίση ήρθε για να μας αφυπνίσει και να μας δείξει ότι η αγάπη που εκπέμπει η καρδιά μας είναι η δύναμη μας για να ανέβουμε πιο ψηλά ψυχικά, πνευματικά ξεπερνώντας τις δυσκολίες που μας φέρνει ο υλικός κόσμος.
Μέσα από την εργασία μου έχω συναντήσει πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης. Πολλοί από αυτούς βιώνουν βαριά κατάθλιψη. Έχω συναντήσει όμως και ανθρώπους οι οποίοι έχοντας ως φωτεινό αστέρι την καρδιά τους και την αληθινή αγάπη για τη ζωή, για την οικογένεια τους, για τα παιδιά τους, για τον ίδιο τους τον εαυτό μπορούν καθημερινά και ξεπερνούν τις δυσκολίες νιώθοντας χαρά και ευγνωμοσύνη έστω και γι’ αυτά τα λίγα που έχουν.
Και το “μαγικό” σε όλο αυτό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι ακούγοντας την καρδιά τους δεν βγάζουν μόνο τον εαυτό τους και την οικογένεια τους από το αδιέξοδο αλλά και όλους εκείνους που χρειάζονται μια θετική επίδραση για να ακούσουν τη δική τους καρδιά. Και έχοντας τους ως παράδειγμα αναγνωρίζουν τα δικά τους αληθινά θέλω καταφέρνοντας έτσι να βγουν στην επιφάνεια του νερού και να αναπνεύσουν επιτέλους ελεύθερα και γεμάτοι ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Ακολουθώντας ο καθένας μας τα θέλω της καρδιάς του, το θετικό ντόμινο δεν θα αργήσει να αγγίξει τους γύρω μας, τη γειτονιά μας, την πόλη μας, τη χώρα μας και όλο τον κόσμο!!!
Η αλλαγή είναι τόσο κοντά όσο ο επόμενος χτύπος της καρδιάς μας! Αρκεί να τη θέλουμε πραγματικά!

Η Άντζελα Κρητικού ως ψυχολόγος (με άδεια άσκησης επαγγέλματος) και με ειδίκευσηστη Γνωσιακή-Συμπεριφορική και Συστημική Ψυχοθεραπεία ασχολείται με δυσκολίες στις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις καθώς επίσης με θέματα διαχείρισης άγχους, κατάθλιψης, ενίσχυσης αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, δυσκολίες στον ύπνο, φοβίες, ψυχοσωματικά, δυσκολίες στη διατροφή, πένθος.

Πηγή: https://www.omorfizoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.