Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ!


Γράφει η Χριστίνα Σεμίδαλις*
  • Αποκλειστικά για το παρόν ιστολόγιο

Image result for Αγάπη του Θεού
Και έγραψε ο Βίλχελμ Ράιχ στο βιβλίο του "η δολοφονία του χριστού": "ο Χριστός δεν είναι παρά η ζωή με την πραγματική έννοια, γεννιέται σε κάθε κύτταρο, σε κάθε ίνα, κάθε παιδιού, κάθε γενιάς, σε όλες τις χώρες της γης, αμετάκλητα και οριστικά, σαν αποτέλεσμα του πόθου που νοιώθετε μέσα σας, ο οποίος μια μέρα θα ξαναγίνει Αγάπη του Θεού."
Ο Θεός είναι παντού. Μέσα μας, στις πράξεις μας, στις σκέψεις μας. Η χάρη του, μας φροντίζει και μας ακολουθεί παντού και πάντα. Εμείς οι άνθρωποι, όπως καταστραφήκαμε και φύγαμε από τον παράδεισο, άλλο τόσο από τότε έχουμε την τάση να καταστρέφουμε την αγάπη. Η συγχώρεσή μας για τις αμαρτίες μας, ποτέ δεν θα είναι αρκετή να μας απελευθερώσει από το βάρος των αμαρτιών μας. Για να νοιώσουμε την αγάπη, χρειάζεται να είμαστε καθαροί. Για να δώσουμε αγάπη, χρειάζεται να ξεπεράσουμε τα μικρά ατομικά μας συμφέροντα και να δούμε τον συνάνθρωπό μας λίγο πιο ανεκτικά. Προσπαθούμε να επετύχουμε με την νηστεία την κάθαρση, όμως δεν νομίζω ότι είναι αρκετό. Θα πρέπει να καθαρθεί το μυαλό και η καρδιά επίσης. Τα λόγια μας, οι πράξεις μας, όλη η συμπεριφορά μας. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι για να φθάσουμε στην αγάπη του Χριστού, έχουμε σαν όπλο τη συγχώρεση και την ταπεινότητα.
Ο σεβασμός στη ζωή, στην κάθε ύπαρξη, είναι προϋπόθεση της κάθαρσης. Για να σκύψουμε απλά και ταπεινά πάνω στον συνάνθρωπό μας, θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η ζωή είναι λίγη, ότι είμαστε εφήμεροι και προσωρινά πάνω στη γη, και ότι, αρκεί ένα κλάσμα του δευτερολέπτου για να τελειώσουν όλα. Ματαιότητα είναι να προκαλούμε έριδες και πάθη. Ματαιότητα είναι να αναλωνόμαστε στη συγκέντρωση υλικών αγαθών. Για να σεβαστούμε τη ζωή, που είναι ο Χριστός, θα πρέπει να δώσουμε αγάπη τόση, όση έδωσε και Εκείνος. Απόρροια της αγάπης είναι η κάθαρση.
Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια είναι η αναλογία μεταξύ ζωής και θανάτου. Και ξέρουμε ότι η ζωή μας μπορεί να είναι μεγάλη και αξιέπαινη αλλά η αναλογία τους ας είναι προς την αγάπη, προς τον Χριστό, για να μπορέσουμε έτσι να αποκτήσουμε μακαριότητα.

*Πολιτικός Επιστήμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.