Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ!

Eπιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Με ιδανικές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκαν οι δύο παράλληλοι δρόμοι βουνού, την Κυριακή, 9 Απριλίου 2017, οι οποίοι στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. 
Οι συμμετοχές των αθλητών, από όλη την Ελλάδα, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με αποτέλεσμα η ικανοποίηση και τα χαμόγελα να είναι ορατά στα πρόσωπα των διοργανωτών. 
Εκατόν εξήντα επτά (167) συνολικά άτομα, άντρες και γυναίκες, έλαβαν μέρος στον 4ο Ορεινό Αγώνα Γερανείων, συνολικού μήκους 22 χιλιομέτρων και συνολικής υψομετρικής διαφοράς 400 μέτρων και εβδομήντα τέσσερα (74) στον 2ο Ορεινό Δρόμο Περαίας Χώρας, συνολικού μήκους 10 χιλιομέτρων και υψομετρικής διαφοράς 340 μέτρων.  

Η ατμόσφαιρα που επικρατούσε στον τερματισμό, μεταξύ των αθλητών αλλά και των συνοδών τους, επιβεβαίωνε την ευγενή άμιλλα και αποδείκνυε, με την άφιξή τους, την υπερπροσπάθειά τους να μην διαψεύσουν τους εαυτούς τους, αλλά και τους δικούς τους ανθρώπους, έχοντας ταυτόχρονα απολαύσει τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές των Γερανείων. 

Νικητές της γενικής κατηγορίας στον 4ο Ορεινό Αγώνα Γερανείων 2017 αναδείχτηκαν οι:
Βογιατζής Ανδρέας με χρόνο 2:05:40
Χουρίδου Ιωάννα    με χρόνο 2:40:01
Νικητές της γενικής κατηγορίας στον 2ο Ορεινό Δρόμο Περαίας Χώρας 2017 αναδείχτηκαν οι:
Γκόφας Παναγιώτης με χρόνο 0:47:10
Dragana Cejovic       με χρόνο 1:06:56

 

Στην τελετή απονομής των μεταλλίων παρέστη ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Αλκ. Γκιώνης, ενώ στην εκκίνηση ήταν παρών ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σακελλαρίου.
Ο κ. Γκιώνης επισκέφθηκε τον χώρο προβολής του 4ου Ημιμαραθώνιου Δρόμου Σύζευξης Αρχαιολογικών Χώρων (Αρχαίες Θέρμαι Λουτρακίου - Ηραίον Περαχώρας),  στον χώρο του τερματισμού, όπου μέλη του άτυπου σχηματισμού συνεργασίας ''ΑΘΛΟΣ+ΕΝΕΡΓΕΙΑ'', του φορέα που διοργανώνει τον προαναφερόμενο αγώνα, υπό την αιγίδα του Δήμου, με επικεφαλής την συντονίστρια της Οργανωτικής Επιτροπής κα Κωνσταντίνα Ράπτη και το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κα Μαρίκα Γεωργίου, πρόσφεραν ενημερωτικό φυλλάδιο για τον αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί την 8η Οκτωβρίου 2017, καθώς και την παραδοσιακή μπογάτσα Περαχώρας. Μια γευστική δημιουργία που παρασκεύασε ο Φούρνος της Χαράς, στο Λουτράκι.    


Επίσης, δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας συνέχισαν την εκστρατεία για ενημέρωση και εγγραφή νέων Εθελοντών Δοτών Αιμοποιητικών Κυττάρων/Μυελού των Οστών.   
 
Οι δύο παράλληλοι αγώνες διοργανώθηκαν από τον Ορειβατικό Σύλλογο Λουτρακίου, με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων και τη συνδρομή Φορέων, Συλλόγων και Επιχειρήσεων.
 

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου κ. Δημήτρη Καραχρίστο και στα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου, στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, στους Φορείς και στους Συλλόγους, καθώς και στους εθελοντές, των οποίων η συνδρομή αποδείχτηκε πολύτιμη, αφού θεωρούνται βασικοί συνελεστές της επιτυχίας της αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.