Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

«ΙΑ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2017»ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Ι. ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΕΝ ΤΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΑΓΙΩΝ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΚΛΗΡΟΣ & ΛΑΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ!

Επιμέλεια: Πατέρας Τσαμπίκος Π. Πετρόπουλος

Στο πλαίσιο των εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Απ. Παύλου με τον τίτλο: «ΙΑ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2017», μετά πολλής της Εκκλησιαστικής ευπρεπείας και με την παρουσία του Ι. Κλήρου και των Μοναχικών Ταγμάτων της Ι. Μητροπόλεώς μας αλλά και με μεγάλη συρροή ευσεβούς Εκκλησιάσματος, με απόδοση τιμών από το άγημα της Σχολής Μηχανικού και υπό τον παιανισμό της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 19 Ιουνίου 2017, η υποδοχή των Ι. Λειψάνων των Αγίων: Τιμίου Προδρόμου, Αποστόλου Ιάσονος, των Ιερομαρτύρων Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Βλασίου, των εν αγίοις Πατέρων Σωφρονίου Ιεροσολύμων και Μακαρίου Κορίνθου, Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου, Οσίων Παταπίου, Νίκωνος του Νέου και Υπομονής, προερχομένων εκ των Ι. Μονών της Ι. Μητροπόλεως μας, και της Ι. Εικόνος πάντων των εν Κορινθία Αγίων εις τον Ι. Ναό του Απ. Παύλου, στην Κόρινθο. 
Αμέσως μετά την υποδοχή των Ι. Λειψάνων στα προπύλαια του Ι. Καθεδρικού Ναού υπο του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου ακολούθησε εντός του Ι. Ναού η «έξοδος» του Ι. Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Παύλου, του αποτεθησαυρισμένου από του έτους 2011 εις τον αυτόν Ι. Ναό, η λιτάνευσις και η «ενθρόνισις» του εις το προευτρεπισμένο κουβούκλιο στο κέντρο του Ι. Ναού, ενώ εψάλλετο η προς τούτο ειδική Ι. Ακολουθία.
Στην συνέχεια τελέσθηκε, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και συμμετεχόντων των Ιερέων της πόλεως Κορίνθου, η καθιερωμένη Ι. Αγρυπνία μετά της Αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας προς τιμήν πάντων των εν Κορίνθω Αγίων. 
 114_5396 

114_5385
Στην Ι. Αγρυπνία έψαλλε η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του Χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη.
Οι πιστοί, που κάθε χρόνο αναμένουν με πολλή χαρά να προσκυνήσουν τα Ι. Λείψανα και να λάβουν την εξ αυτών ευλογία, δεν σταμάτησαν να προσέρχονται προς ασπασμόν αυτών μέχρι και το πέρας της Ι. Αγρυπνίας.
Φωτογραφίες Πατέρα Τσαμπίκου Π. Πετρόπουλου

Πηγή: imkorinthou.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.