Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΝΑΠΟΛΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ! (VIDEO)

Επιμέλεια: Δημήτρης Αικατερίνης και Θανάσης Κ. Πρωτοπαππάς

Τα ανέμελα χρόνια της εφηβικής μας ζωής
Όταν γίναμε έφηβοι, ονειρευόμασταν τη ζωή μας με αισιοδοξία, απολαμβάνοντας κάθε λεπτό της καθημερινότητάς μας, με χαρά και ικανοποίηση και αναζητώντας το βλέμμα της ελπίδας, καθώς και την πληρότητα του γέλιου, για συντροφιά.
Ζήσαμε την εφηβεία μας υπό το άγρυπνο αλλά ταυτόχρονα και διακριτικό μάτι των γονέων μας, που ήθελαν να γνωρίζουν κάθε μας κίνηση αφού τότε δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα. 
Δημιουργήσαμε φιλικές παρέες και μαζευόμαστε σε αλάνες ή σε σπίτια για να απολαύσουμε ότι είχε καθιερωθεί ως μόδα και νεανική έκφραση της εποχής εκείνης, ενώ συμμετείχαμε στην αναβίωση εθίμων του χωριού μας, ειδικά τις απόκριες.
Με αγωνία περιμέναμε το Σαββατόβραδο για να συγκεντρωθούμε σε κάποιο σπίτι, όπου μιλούσαμε, γελούσαμε, χορεύαμε, πίνοντας αναψυκτικά και τρώγοντας ξηρούς καρπούς. 

Ακολουθεί ένα φωτογραφικό βίντεο για να θυμηθούμε την ωραία εκείνη εποχή, που νέοι και όμορφοι βιώσαμε την αθωότητα των εφηβικών μας χρόνων και της οποίας τα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα νοσταλγούμε συχνά. Ωραίες στιγμές που δεν έχουν φύγει από το μυαλό μας. Ζούνε βαθειά μέσα μας. Χαραγμένες στο μυαλό μας. 
Ένα βίντεο αφιερωμένο σε μια αλησμόνητη συντροφιά εφήβων εκείνης της μοναδικής, για εμάς, εποχής, με αγάπη και σεβασμό στο παρελθόν αλλά και στο παρόν. Ελπίζουμε σήμερα να είναι αναγνωρίσιμοι γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε.
Ας παρακολουθήσουμε το βίντεο για να πλημμυρίσουμε από αναμνήσεις, συγκίνηση και συναισθήματα.  
Η ιδέα και οι φωτογραφίες ανήκουν στον Δημήτρη Αικατερίνη, ενώ η επεξεργασία των φωτογραφιών και η παραγωγή του βίντεο στον Θανάση Κ. Πρωτοπαππά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.