Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ!

Πηγή: http://www.korinthosnews.gr

Με μεγάλη συμμετοχή και εκπροσώπηση επιστημονικών φορέων, οικολογικών οργανώσεων και του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.), πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/6/2017, η προγραμματισθείσα συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, με θέμα συζήτησης την “Προστασία του Κορινθιακού Κόλπου”.
Εκ μέρους του Σ.Π.Ο.Α.Κ., τις θέσεις μας ανέπτυξαν ο Πρόεδρος, κ. Σταμάτης Χαλβατζής, Δημοτικός Σύμβουλος Θηβαίων και ο Αντιπρόεδρος, κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, Δήμαρχος Κορινθίων.
Μετά από μια μεστή συζήτηση τεσσάρων ωρών περίπου, ομόθυμη ήταν η θέση των παρευρισκομένων προσκεκλημένων αλλά και των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που παρέμειναν έως το τέλος της συζήτησης και τοποθετήθηκαν επί του θέματος, ότι ο Κορινθιακός χρήζει άμεσης προστασίας και για το λόγο αυτό απαιτούνται επιστημονικές έρευνες, που θα τεκμηριώσουν και θα καθορίσουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις.
Η διαβεβαίωση του εκπροσώπου του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος, ότι επίκειται η κατάθεση νομοσχεδίου για την ανακήρυξη και ένταξη των περιοχών, που αποτελούν σημαντικά οικοσυστήματα, στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο NATURA, όπου εντάσσεται συνολικά όλος ο Κορινθιακός Κόλπος, πιστεύουμε ότι θέτει το όλο εγχείρημα προστασίας του Κορινθιακού στη σωστή του βάση.
Για την πλήρη και αναλυτική ενημέρωση των θεμάτων που συζητήθηκαν και αφορούν στην προστασία του Kορινθιακού Κόλπου.
Η όλη συζήτηση μεταδόθηκε ζωντανά από το Κανάλι της Βουλής (Vouli TV).
Στη διάρκεια της συζήτησης έγιναν σημαντικές ανακοινώσεις από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Πάτρας, του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος, αποτέλεσμα μακροχρόνιων ερευνών για τα θέματα της ρύπανσης, της υπεραλίευσης, της διάβρωσης των ακτών, αλλά και του πρόσφατου φαινομένου της αύξησης του πληθυσμού των μεδουσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.