Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Η «ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΜΝΗ» ΠΟΥ ΑΠΕΧΕΙ ΜΟΛΙΣ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΕΧΕΙ ΘΕΑ ΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΗΡΑΣ!

ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΤΗΣ ΞΕΝΙΑΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ


Οι πρώτες βουτιές έχουν ήδη γίνει, ο ήλιος έχει αφήσει πάνω μας τα πρώτα σημάδια από τα μαγιό και οι τσάντες θαλάσσης βρίσκονται πάντα σε θέση ετοιμότητας για το μπάνιο του σαββατοκύριακου. Αν δεν είστε φαν των παραλιών που απλώνονται κατά μήκος της παραλιακής οδού της Αθήνας, σάς έχουμε μια εναλλακτική πρόταση που, αναμφίβολα, αξίζει να γίνει ο προορισμός για την επόμενη σας βουτιά.

Κι εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα, ο δρόμος σε βγάζει σε κάτι ανεξιχνίαστο και μαγικό και ερωτεύεσαι ένα μέρος από την αρχή. Κάπως έτσι ένιωσα όταν βρέθηκα για πρώτη φορά σε αυτή την παραλία.

Τα τελευταία 29 χρόνια που υπάρχω στη γη, ένας από τους πιο στάνταρ καλοκαιρινούς προορισμούς μου (βλέπε έχουμε εξοχικό και δεν μπορώ να το αποφύγω) είναι το Λουτράκι. Μόλις πριν 2 χρόνια όμως, πάτησα για πρώτη φορά το πόδι μου στην άμμο αυτής της παραλίας που, αν και μικρή σε έκταση, συμπυκνώνει μια απέραντη ομορφιά. 
Ο λόγος για το Ηραίο Κορινθίας. Αυτός ο μικρός παράδεισος απέχει 18 χιλιόμετρα από το Λουτράκι (άρα με πρόχειρους υπολογισμούς, λίγο περισσότερο από μια ώρα από την Αθήνα) και θεωρείται λιμνοθάλασσα. Χαρακτηριστικό του; Τα πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά (και σαφώς αλμυρότερα από αυτά της θάλασσας), η χοντρή άμμος και μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα γαλήνης.
Έχει μια απίστευτη ενέργεια αυτό το μέρος και ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι από πάνω ακριβώς από τη μικρή παραλία βρίσκεται ο αρχαιολογικός ναός της Ήρας. 
Ο συνδυασμός φύσης και ιστορίας δημιουργεί ένα σκηνικό που συναγωνίζεται ακόμα και τις πιο εντυπωσιακές καρτ-ποσταλ και το οποίο, όση προσπάθεια και να καταβάλω για να σας μεταφέρω, πρέπει να δείτε από κοντά για να το νιώσετε.
Πως θα φτάσετε εκεί;
Πηγαίνοντας στο Λουτράκι και από εκεί και πέρα ακολουθώντας τις πινακίδες για Λίμνη Ηραίου.
Τι να έχετε μαζί σας: 
Τα πάντα. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, ούτε φημίζεται για τα σκιερά της σημεία. Οπότε ομπρέλα, ψάθες, νερά και σνακ (δεν έχει beach bar προφανώς) κρίνονται απαραίτητα εφόδια.


  

Πηγή:

bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.