Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ 8ου ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ! (VIDEO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας ''Μάκης Λιούγκας'' φιλοξενεί την τελική φάση του 8ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών από 24 έως 29 Σεπτεμβρίου 2017, που διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία, η οποία εκπροσωπείται στην Ευρωπαϊκή Αθλητική Ένωση Αστυνομιών (USPE) μέσω της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος. 
Οι αναμνήσεις από το παρελθόν ζωντάνεψαν με ιστορικές στιγμές και πλημμύρισαν με συγκίνηση κάποιους από τους θεατές γιατί, πριν 24 χρόνια, από 30 Μαΐου έως 2 Ιουνίου του έτους 1993, είχε διεξαχθεί, στο ίδιο Αθλητικό Κέντρο, το 1ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. 
Τότε η ομάδα Καλαθοσφαίρισης της Ελληνικής Αστυνομίας είχε στεφθεί Πρωταθλήτρια Ευρώπης, για πρώτη φορά, κερδίζοντας στον τελικό τη Βουλγαρία με 101-80, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στο προσωπικό του Σώματος, αφού ήταν η πρώτη μεγάλη διεθνής διάκριση σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. 
Μάλιστα, η εφημερίδα ''Ελεύθερος Τύπος'', μεταξύ των άλλων, είχε γράψει σε άρθρο της: ''ΜΕ 101...έτρεχε η ελληνική Αστυνομία''. ''ΝΑΤΟΙ, νάτοι οι Πρωταθλητές''!
Στο 1ο Πανευρωπαϊκό συμμετείχαν το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Λετονία, η Μεγάλη Βρετανία και η Ελλάδα. 

Έκτοτε η ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος έχει στεφθεί Πρωταθλήτρια Ευρώπης άλλες δύο φορές: στο Hetrogenbosch της Ολλανδίας το έτος 2009 και στο Τορίνο της Ιταλίας το έτος 2013. 
Οπότε η Ελληνική Ομάδα καλείται να υπερασπιστεί, στην έδρα της, τον τίτλο για τρίτη συνεχόμενη φορά. Το ευχόμαστε ολόψυχα.

Η τελετή έναρξης του 8ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017, με την παρέλαση των οκτώ ομάδων που συμμετέχουν στην τελική φάση, τους χαιρετισμούς των επισήμων και τους όρκους αθλητών και διαιτητών. Τελετάρχης ο Γενικός Γραμματέας της Αθλητικής Ένωσης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών κ. Ρήγας Ουσταμπασίδης, ο οποίος ανταποκρίθηκε πλήρως στα καθήκοντα του.
Τον όρκο των προπονητών εκφώνησε η Αστυνόμος Α΄ Μαρία Καρπαθάκη, Τμηματάρχης Διοικητικού της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος κ. Ιωάννης Γρίμμας
Στην τελική φάση του 8ου Πρωταθλήματος συμμετέχουν το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, η Λιθουανία, η Ολλανδία, η Ουγγαρία και η Ελλάδα.

Η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου
Παρόντες στην τελετή έναρξης η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (USPE) κ. Luc Smeyers και μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ν/Α Αττικής Ταξίαρχος Γεώργιος Καρβουνάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνου Τσουβάλα και ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος κ. Ιωάννης Γρίμμας, οι οποίοι και χαιρέτισαν την εκδήλωση. Ευχάριστα ξάφνιασε και η προσέλευση του πρώην Υπουργού και Προπονητή Καλαθοσφαίρισης κ. Γιάννη Ιωαννίδη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πρόσωπα των διοργανωτών αντανακλούσε το άγχος και η αγωνία τους να πραγματοποιηθεί η τελική φάση, χωρίς προβλήματα και να προσφερθεί η πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία με τον καλύτερο τρόπο. 
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ν/Α Αττικής Ταξίαρχος Γεώργιος Καρβουνάκης
Επίσης να τονίσουμε ότι στον γραπτό του χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: ''Στα ομαδικά αυτά σπορ μαθαίνεις να ΄σαι έτοιμος, να συγκρατιέσαι, να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή, να θυσιάζεις τις ατομικές χαρές ή προτιμήσεις για τα συμφέροντα της ομάδας. Μαθαίνεις να προσαρμόζεις τις ιδιότητές σου στις ανάγκες του συνόλου, να εκμεταλλεύεσαι, όσο μπορείς, για τη νίκη τα ελαττώματα και τα προτερήματά σου. Με τη μέθοδο αυτή μονάχα μπορείς ν΄ασκηθείς για το μεγάλο παιχνίδι, αργότερα, της δημόσιας ζωής...''
Η κα Ρένα Δούρου ανέφερε: ''Πρόκειται για μία διοργάνωση με διεθνή χαρακτήρα, μία καλή πρακτική, μία πρωτοβουλία που θα ήταν ευχής έργο να βρει μιμητές και από άλλους φορείς του δημοσίου. Γιατί ο αθλητισμός αποτελεί διαχρονικά συνδετικό κρίκο των λαών, προάγοντας τη συνεργασία και την ειρηνική συνύπαρξη''.
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (USPE) κ. Luc Smeyers
Ο Γενικός Γραμματέας της Αθλητικής Ένωσης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών κ. Ρήγας Ουσταμπασίδης
Επίκαιρος και ο γραπτός χαιρετισμός του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος ανέφερε: ''Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε σε όλους, για μία ακόμη φορά, πως ο θεσμός της Αστυνομίας, ανεξαρτήτως χώρας, δεν επικεντρώνεται μόνο στο συνήθη συμβατικό του ρόλο. Ο αστυνομικός θεσμός έχει ευρύτερη κοινωνική διάσταση, έχει και ένα άλλο πρόσωπο και παράλληλα με τις επιχειρησιακές εκδηλώνει και άλλες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες. Δραστηριότητες που προωθούν το ήθος, την παιδεία και τον πολιτισμό''. 
Η Αστυνόμος Α΄ Μαρία Καρπαθάκη 
Την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα θα διεξαχθούν οι δύο ημιτελικοί. Ο πρώτος την 16:00΄ ώρα και ο δεύτερος την 18:15΄ ώρα, ενώ ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30΄. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.