Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΕΤΡΑ, ΨΑΛΙΔΙ, ΧΑΡΤΙ...!

Να, λοιπόν, που o πρωθυπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στην ανάγκη, ξέθαψε το ψαλίδι και το μυστρί του Παττακού και δεν λέει να τα αποχωριστεί.


Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

΄Οσο, δε, πλησιάζει ο καιρός των εκλογών τόσο θα τρέχουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις πλατείες κωμοπόλεων και πόλεων προπαγανδίζοντας: «Θα σας κάνουμε και σχολεία» κι όταν οι πολίτες θα απαντούν «μα δεν έχουμε παιδιά», οι ΣΥΡΖΑΝΕΛ υπουργοί θα υπόσχονται: «Θα σας κάνουμε και παιδιά…». Μνήμες επικοινωνιακές του αθάνατου Μαυρογυαλούρου…
΄Ομως, δεν λέω, είναι κι αυτό ένα πολιτικό καταφύγιο στην απελπισία της αποξένωσης της κυβέρνησης από τους πολίτες. Ποιος να πει στον δημοσκόπο Βερναρδάκη ότι δεν ανεβαίνουν έτσι τα έρημα τα νούμερα, καθώς το μυστρί, το πηλοφόρι και το χρυσό ψαλίδι ανάγονται σε εποχές προμεταπολιτευτικές; Προκαλούν συνειρμούς χαρακτηριστικούς του παλαιοκομματισμού που έχει ενστερνισθεί η κυβέρνηση του ηθικού πλεονεκτήματος της πρώτης και δεύτερης φοράς Αριστερά.
Και αν τα έργα που, χαρίεις, ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει και ξαναεγκαινιάζει είχαν γίνει μέσα στο χρόνο της διακυβέρνησής του, ίσως και να ξεπερνούσαμε το κωμικό θέαμα της κοπής κορδέλας καθώς και τον αγιασμό των αθέων.
Αλλά το να εγκαινιάζει ο Τσίπρας το έργο της Ιονίας Οδού -που σχεδίασε η κυβέρνηση Καραμανλή και ξέμπλεξε, προετοίμασε, ξεκίνησε και σχεδόν ολοκλήρωσε ο αποτελεσματικός Χρυσοχοΐδης στη διακυβέρνηση Σαμαρά- είναι για να επιβεβαιώνει την κατ’ εξακολούθηση εξαπάτηση των πολιτών.
Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης για το ήθος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όταν το 2004 εγκαινιάστηκαν τα έργα στην Ολυμπία -εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων- που είχε εκτελέσει η κυβέρνηση Σημίτη, η Φάνη Πάλλη, τότε υπουργός αναπληρώτρια του υπουργείου Πολιτισμού, κάλεσε τον Βαγγέλη Βενιζέλο να τα εγκαινιάσει, ως πρώην υπουργός Πολιτισμού. Ομως, αναφερόμαστε σε άλλες πολιτικές ποιότητες και συμπεριφορές και όχι σε αρπακτικά της εξουσίας.
Αλήθεια, την ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ πόσες φορές θα την εγκαινιάσει ο Αλέξης Τσίπρας ως τις εκλογές; Χιλιόμετρο και εγκαίνιο;
΄Ενας εκ των ΣΥΡΙΖΑίων υπουργών εκμυστηρευόταν -παρά θίν’ αλός- πόσο θαυμάζει ο Τσίπρας τον Σπίρτζη. Κανονικά, ο Αλέξης θα έπρεπε να θαυμάζει… απευθείας τη Φώφη Γεννηματά, στον προθάλαμο της οποίας ο Σπίρτζης ξημεροβραδιαζόταν…
Θα μου πείτε, ψιλά γράμματα πλέον. Ο Σπίρτζης, ο Κουρουμπλής, ο Τόσκας, ο Μπόλαρης, η Τζάκρη, ο κομψευόμενος Κατρούγκαλος και ων ουκ έστιν αριθμός τέως ΠΑΣΟΚων, σήμερα αγωνίζονται, ώστε η πρώτη φορά Αριστερά του Ιανουαρίου 2015 και η δεύτερη φορά Αριστερά του Σεπτέμβρη 2015 να επιτύχει και μία τρίτη φορά στις επόμενες εκλογές.
΄Αραγε, ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το μυστρί και το ψαλίδι έχει κρυφό πόθο να καταφύγει στο… γύψο;

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.