Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΦΕΤΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ! (VIDEO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος
  • Περαχώρα, Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017

Την 28η Οκτωβρίου του 1940, ο λαός μας, λέγοντας ένα ηχηρό «ΟΧΙ», δια στόματος του τότε πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά, στην υποταγή, στις δυνάμεις του Άξονα, ξεκίνησε έναν πόλεμο, που αποτέλεσε τη ζωντανή απόδειξη της αγάπης των Ελλήνων για την Πατρίδα.  
Όλοι οι Έλληνες, σε κάθε γωνιά της χώρας, γιορτάσαμε την εθνική επέτειο του "ΟΧΙ"! Μια επέτειο με ιδιαίτερη σημασία που ''συμπυκνώνει στο σύνολό της τη στάση εθνικής ανάτασης, αγωνιστικότητας και αξιοπρέπειας, με την οποία αντιμετώπισε ο ελληνικός λαός την επίθεση του γερμανικού ναζισμού και την τριπλή κατοχή της χώρας''.


Είναι το ελάχιστο που κάνουμε για να τιμήσουμε τα παλικάρια μας, που θυσιάστηκαν με αυταπάρνηση, για να μπορούμε σήμερα εμείς να είμαστε ελεύθεροι. 
Με την επισημότητα, που αρμόζει στην ημέρα, πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Περαχώρα, με ιδιαίτερη λαμπρότητα.


Στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών τελέστηκε, το πρωί, η δοξολογία και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας, από την Ευαγγελία Λάμπρου, τον Μάριο Βασιλείου και Χρήστο Φόρτη, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, οι οποίοι και καταχειροκροτήθηκαν.


Ακολούθησαν η επιμνημόσυνος δέηση και οι καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων από τον Δήμαρχο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργο Αλκ. Γκιώνη, εκπροσώπους του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Περαχώρας, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Περαχώρας, εκπροσώπους τοπικών συλλόγων, εκ μέρους των θυμάτων και αναπήρων πολέμου και από εκπρόσωπο της εθνικής αντίστασης.



Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.



Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση των μαθητών υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, η οποία εντυπωσίασε με την παρουσία της, με επικεφαλής τον Αρχιμουσικό Πελοπίδα Μαυρόπουλο. Τελετάρχης είχε οριστεί ο κ. Μενέλαος Πρωτοπαππάς.



Στις εκδηλώσεις ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Αλκ. Γκιώνης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κώστας Λογοθέτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φίλιππας Θυμής, ο Δημοτικός Σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας κ. Δημήτρης Δρίτσας, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, γονείς, κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.