Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ, ''ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ'', ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΓΕΓΟΝΟΣ! (VIDEO)

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος


Όταν τον Οκτώβριο του περασμένου έτους συναντήθηκαν κάποια άτομα στο νέο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας, αλλά μετά από πρόταση του Συγγραφέα-Σκηνοθέτη Γιάννη Αικατερίνη, για να δημιουργηθεί Θεατρική ομάδα, κανένας δεν θα μπορούσε να προβλέψει που θα έφθανε η ιδέα αυτή. 
Μια ιδέα, ένα όνειρο, που έγινε πραγματικότητα, πέρα από κάθε αρχική φαντασία.
Οι πρόβες ξεκίνησαν πάνω σε δύο μονόπρακτα του Γιάννη Αικατερίνη.
Σιγά σιγά και δειλά δειλά, οι ηθοποιοί, από την Περαχώρα και το Λουτράκι, άρχισαν να ξετυλίγουν το ταλέντο τους, έχοντας ταυτόχρονα την αμέριστη συμπαράσταση και άλλων συντελεστών στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο. 
Ερασιτέχνες μεν, αλλά με επαγγελματική συνείδηση δε, αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους στις πρόβες για μερικούς μήνες και τον Απρίλιο παρουσίασαν τα δύο μονόπρακτα, σε δύο παραστάσεις, στο κοινό, αποσπώντας τα χειροκροτήματα, το θαυμασμό του, αλλά και τα ευμενή σχόλια, σχετικά με την όλη προσπάθειά τους, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.


Επιπλέον θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τα όπλα, που διέθεταν σκηνοθέτης και ηθοποιοί, ήταν πίστη, μεράκι και πολύ αγάπη, έχοντας ως κίνητρο την προσφορά τους στον τόπο τους.
Όμως, η πρώτη προβολή της ταινίας μικρού μήκους ''Το Γράμμα'', του Γιάννη Αικατερίνη, την Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018, στο νέο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας, με την παρουσία μόνο των ηθοποιών και των συντελεστών της παραγωγής, επιβεβαιώνει την μέχρι σήμερα λαμπρή πορεία της θεατρικής ομάδας και θέτει τη σφραγίδα της πλήρους ικανοποίησης. 
Η μουσική του Δημήτρη Γαζή υπέροχη και οι υπότιτλοι, στην αγγλική γλώσσα, εντυπωσιακοί.
Η ιστορία εξελίσσεται στην Περαχώρα τη δεκαετία του ΄60, με κεντρικό πρόσωπο τον ταχυδρόμο του χωριού που νιώθει τον πόνο μιας μοναχικής γυναίκας. Η σχέση αυτή επηρεάζει και τη δική του ζωή…
Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Περαχώρα, στη Λίμνη Ηραίου και στα Πίσια. 
Η ταινία διαγωνίζεται στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ''ΓΕΦΥΡΕΣ'', που θα πραγματοποιηθεί σε Αθήνα, Κόρινθο και Ναύπλιο, αρχές Οκτωβρίου και του οποίου Διευθύντρια είναι η κα Πέτρα Τερζή.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.