Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΟ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΑ Ή ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ;

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος


Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη Χώρα μας, τις τελευταίες ημέρες, προκάλεσαν πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα, μεγάλες φυσικές καταστροφές, ανθρώπινα θύματα και πολλά σπίτια πλημμύρισαν, κυρίως υπόγεια. 
Το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, είχαν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας, στο πλαίσιο του ''ΑΘΛΟΣ+ΕΝΕΡΓΕΙΑ'',  οι οποίες και πραγματοποιήθηκαν, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Αλκ. Γκιώνη και του Αντιδημάρχου κ. Τάσου Σακελλαρίου, με επιτυχία, παρά την ένταση του ανέμου και την καταρρακτώδη βροχή.


Όμως, με την είσοδο στο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας, διαπίστωσα ότι στο ισόγειο είχαν τοποθετηθεί κουβάδες για να συγκεντρώνουν τα νερά, που έσταζαν από την οροφή, ακόμη και στην αίθουσα των εκδηλώσεων. Επιπλέον εθελόντριες κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα μαζέψουν. 

Κινούμενος στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου, για λόγους προετοιμασίας των εκδηλώσεων, κουβάδες είχαν τοποθετηθεί και στον πρώτο όροφο γιατί επίσης έσταζαν νερά από την οροφή. 

Δεν είμαι πολιτικός μηχανικός ή εργολάβος έργων για να διατυπώσω άποψη εάν πρόκειται για κακοτεχνίες ή εάν αυτό το γεγονός, της εισροής υδάτων στο εσωτερικό του κτιρίου, οφείλεται στα καιρικά φαινόμενα, που είχε μάλιστα ως αποτέλεσμα την απόσπαση κομματιών της οροφής και την πτώση πάνω σε καθίσματα την επόμενη μέρα.

Αρχικά, θεωρώ ότι είναι σημαντικό, στην παρούσα φάση, να μην πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένες δράσεις στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου, μέχρι να εκτιμηθούν οι ζημιές από αρμόδιους, για να μην τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ειδικότερα παιδιών ή να μην προκληθούν ατυχήματα σωματικών βλαβών. 

Ακολούθως, θα πρέπει να διευκρινιστεί, καίτοι το έργο έχει παραληφθεί, εάν οι προκληθείσες ζημιές επισκευαστούν από τη Δημοτική Αρχή ή από τον εργολάβο του έργου. 
Επιπλέον, έχει παρέλθει διετία και δεν έχει θεσπιστεί ακόμη κανονισμός λειτουργίας του, με αποτέλεσμα η χρήση του, σε κάποιες περιπτώσεις, να εναπόκειται στην κρίση εκείνων που έχουν κλειδί της κεντρικής εισόδου.
Αναμένουμε σχετική ανακοίνωση για τα παραπάνω θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.