Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ!

Ένας νέος Έλληνας ερευνητής, ο Δρ Δημήτρης Παπαναστασίου τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο εφαρμοσμένης φυσικής Curt Brunnée Award, στον τομέα της φασματομετρίας μάζας.
Το βραβείο απονέμεται κάθε τρία χρόνια από τη Διεθνή Εταιρεία Φασματομετρίας Μάζας σε έναν επιστήμονα-ερευνητή για την εξαιρετική συμβολή του στην ανάπτυξη καινοτόμων επιστημονικών οργάνων και αποτελεί την μεγαλύτερη διάκριση παγκοσμίως για ερευνητές έως 45 ετών στο συγκεκριμένο τομέα.
Ο Δημήτρης Παπαναστασίου, τιμήθηκε για την προώθηση της θεωρητικής κατανόησης της συμπεριφοράς των ιόντων στην αέρια φάση και την εφαρμογή της γνώσης αυτής στον σχεδιασμό και την κατασκευή νέων ιοντικών οπτικών συστημάτων
Ο 38χρονος Έλληνας ερευνητής είναι συνιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής της ελληνικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Fasmatech S.A. , η οποία εστιάζει στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών στον τομέα της φασματομετρίας μάζας και φασματομετρίας κινητικότητας των ιόντων Οι εφαρμογές αυτές αφορούν στην ανίχνευση και ανάλυση ουσιών, βιολογικού υλικού και άλλων μορίων σε πολύ χαμηλά επίπεδα συγκέντρωσης και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων επιστημονικής έρευνας και εφαρμοσμένης επιστήμης, όπως στη διαγνωστική ιατρική, την προστασία του περιβάλλοντος, την ενεργειακή βιομηχανία κ.ά.
Η επιλογή του Δρ Δ. Παπαναστασίου έγινε μετά από σχετική πρόταση της Ελληνικής Εταιρίας Φασματομετρίας Μάζας που, επίσης, εδρεύει στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».
Ο Δρ Δ. Παπαναστασίου έλαβε το βραβείο σε ειδική τελετή κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου IMSC, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη.

Πηγή: ProtoThema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.