Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΑΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ;

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος
  • Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018


Αναμφίβολα η γέφυρα του Ισθμού είναι ένα από τα πλέον γνωστά αξιοθέατα της Χώρας μας, με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Όμως, η σημερινή εικόνα της περιοχής της γέφυρας μόνο θλίψη προκαλεί γιατί αποδεικνύει την έλλειψη ευαισθησίας προς την καθαριότητα, αφού χώροι της γέφυρας έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους, από ασυνείδητους οδηγούς, συνοδηγούς ή επισκέπτες, οι οποίοι πετούν τα σκουπίδια στο δρόμο και όχι στους κάδους απορριμάτων.
Γεγονός, το οποίο δεν μας τιμά σαν Έλληνες και αμαυρώνουν την εικόνα του πολιτισμού μας, αφού η πλειοψηφία των επισκεπτών είναι αλλοδαποί τουρίστες.
Αψευδείς μάρτυρες οι παρακάτω φωτογραφίες, σύμφωνα με τις οποίες γεννάται ένα ερώτημα:
Γιατί αυτά τα σκουπίδια πετάχτηκαν στο δρόμο και ποιος θα τα μαζέψει; Γιατί δεν συνειδητοποιούμε ότι η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά και απόδειξη παιδείας και Πολιτισμού;


Περιοχή Γέφυρας Ισθμού



















Λουτράκι: Δεξιό Τμήμα οδοστρώματος από Καταρράκτες μέχρι Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου

Όλοι γνωρίζουμε ότι πολλοί τουρίστες που διαμένουν στο συγκρότημα ''RAMADA'' - ''WYNDHAM'' επισκέπτονται πεζοί το Λουτράκι και επιστρέφουν σ΄αυτό με τον ίδιο τρόπο. Η εικόνα όμως που αντικρίζουν, από τους Καταρράκτες και μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο δεξιό τμήμα του οδοστρώματος, εκτιμώ ότι μόνο έντονο προβληματισμό προκαλεί. Το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου έχει καθαριστεί πολλές φορές, από τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου μας, αλλά, δυστυχώς, η απαράδεκτη κατάσταση επαναλαμβάνεται.  
Ταυτόχρονα αναφύεται και το παραπάνω ερώτημα: 
Γιατί αυτά τα σκουπίδια πετάχτηκαν στο δρόμο και ποιος θα τα μαζέψει; Γιατί δεν συνειδητοποιούμε ότι η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά και απόδειξη παιδείας και Πολιτισμού; 
Αναφορικά με το δεξιό τμήμα του οδοστρώματος της Επαρχιακής οδού Λουτρακίου-Περαχώρας, η νέα πραγματικότητα αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανένας σεβασμός προς το περιβάλλον αλλά και στους κόπους της κας Μαρίνας Σισκαμάνη που πριν ένα χρόνο και επί μία εβδομάδα, συγκέντρωσε 50 μεγάλες μαύρες σακούλες με σκουπίδια, σε συνεργασία με τον κ. Παναγιώτη Δόσχορη. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.