Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ "ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ" - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ “ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ” 


ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ-ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 
& ΑΛΛΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας και άλλων Εικαστικών Τεχνών, που διοργανώνει το Σωματείο Λόγου και Τέχνης “ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ”, τη Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, στον φιλόξενο χώρο του Εργαστηρίου Εκκλησιαστικών Τεχνών της Ιεράς Μητροπόλεως Κορινθίας (Αποστόλου Παύλου και Αδειμάντου γωνία, Κόρινθος), ο οποίος παραχωρήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Διονύσιο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, για τον σκοπό αυτόν.
Τον αγιασμό έψαλαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μακάριος Μπογιατζόγλου και ο αιδεσιμώτατος π. Δημήτριος Στεργιόπουλος, ως εκπρόσωποι του Μητροπολίτη μας, οι οποίοι μετέφεραν και τους χαιρετισμούς του ιδίου στους συμμετέχοντες και τις ευχές του για καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους, συνοδευόμενοι από ιεροψάλτες του Ιερού Ναού του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, με επικεφαλής τον καθηγητή βυζαντινής μουσικής κ. Ιωάννη Λιούντρη.
Η παρουσία πολλών εκλεκτών φίλων από όλους τους χώρους, της τέχνης, της μουσικής, της λογοτεχνίας, της εκπαίδευσης, του θεάτρου, της πολιτικής και του πολιτισμού, που γέμισαν την αίθουσα, φόρτισε με ιδιαίτερα θετικά συναισθήματα, τόσο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, που επιθυμούν, με ποιοτικές εκδηλώσεις, να προσθέσουν τη δική τους πινελιά, μέσα από την Τέχνη και τον Λόγο, στο πολιτιστικό τοπίο της Κορινθίας, όσο και τους είκοσι τρεις εκλεκτούς Κορίνθιους καλλιτέχνες, που εκθέτουν τα έργα τους. 
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν, τιμώντας τις κορινθιακές εικαστικές τέχνες, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Γεώργιος Τσόγκας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γκίκας Αθανάσιος και Παπαφωτίου Απόστολος, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό, η Πρόεδρος της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου κα Βασιλική Ευστρατιάδου - Δημητροπούλου, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων κ. Ιωάννης Μπάρτζης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Κορινθίας “Η ΠΙΝΔΟΣ” κ. Ευάγγελος Ματάτσης, ο οποίος συμμετέχει και ως εκθέτης φωτογραφιών, ο δημοσιογράφος, συγγραφέας, εκδότης του περιοδικού «Εικόνα» κ. Νικ. Δενδρινός, οι εξαίρετοι καλλιτέχνες, που συμμετέχουν στην Έκθεση με τα έργα τους, αλλά και πολλοί φίλοι και μέλη του Σωματείου. 

Εκ μέρους του Σωματείου μας την εκδήλωση χαιρέτισε η Πρόεδρος κα Δήμητρα Τσεπεντζή. 
Προσκαλούνται, εκ νέου, όλες οι Κορίνθιες και όλοι οι Κορίνθιοι να επισκεφθούν την Έκθεση είτε για να γνωρίσουν το έργο πολλών εκλεκτών συμπατριωτών τους καλλιτεχνών είτε γιατί η Τέχνη αγγίζει τα βαθύτερα κομμάτια της ψυχής μας και μάς βοηθά να ανταπεξέλθουμε στην πιο σκληρή πραγματικότητα, αφού όπως έλεγε ο Σαίξπηρ:“Ο σκοπός της τέχνης είναι να δώσει στη ζωή σχήμα”. 
Στην έκθεση συμμετέχουν(με σειρά στον χώρο) οι: 
1. Καλαχάνη Βασιλική, ζωγραφική 
2. Κακαράπης Παναγιώτης, ζωγραφική 
3. Λάμπου Δώρα, ζωγραφική 
4. Κάσσης Πέτρος, αγιογραφία 
5. Δρίτσας Ιωάννης, αγιογραφία 
6. Παρασύρης Αντώνιος, αγιογραφία 
7. Νοβγκορόντοβα Ιλόνα, ζωγραφική-αγιογραφία 
8. Μπατζάβαλη Ευαγγελία, αγιογραφία – άλλη εικαστική παρέμβαση 
9. Θεμέλιου Αγγελική, ζωγραφική 
10. Γεωργίου Αθανάσιος, ζωγραφική 
11. Χαλκιώτη Ντίνα, ζωγραφική 
12. Κακαράπης Παναγιώτης, ζωγραφική 
13. Κοζανίδης Βασίλειος, ζωγραφική 
14. Κόκκινος Νίκος, ζωγραφική 
15. Αθανασίου Γεωργία, ζωγραφική 
16. Νικολάου Μαίρη, ζωγραφική -γλυπτική
17. Κούτχιας Κωνσταντίνος, ζωγραφική - γλυπτική 
18. Βαρούτη Μαριάννα, ζωγραφική 
19. Πρωτοπαππάς Κωνσταντίνος, ζωγραφική 
20. Φρονιμάδη – Ματάτση Μαργαρίτα, φωτογραφία 
21. Ματάτσης Ευάγγελος , φωτογραφία 
22. Ξύδης Εμμανουήλ, φωτογραφία 
23. Τίτος, φωτογραφία 
Το Διοικητικό Συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Διονύσιο, τόσο για την παραχώρηση του χώρου όσο και για το γεγονός να συμπεριληφθεί η Έκθεση στο Πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται από την Ιερά Μητρόπολη Κορινθίας, με αφορμή τον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης της Κορίνθου, Αποστόλου Παύλου, όλα τα ΜΜΕ του Νομού, που κοινοποίησαν την πρόσκλησή του, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους, για την ανταπόκρισή τους και υπόσχεται πως θα συνεχίσει τις δράσεις του, αφού νιώθει πως έχει στο πλευρό του ένα τόσο σπουδαίο κοινό. 
Η Εικαστική Έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018, οπότε θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης, στις 20:00 και θα είναι ανοιχτή, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, κάθε μέρα, κατά τις ώρες 11:00- 13:00 και 19:00-21:00. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΕΠΕΝΤΖΗ       ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΙΝΟΥ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.