Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

ΑΓΙΟ-ΘΟΔΩΡΙΤΙΚΟ «ΠΑΝΕΛ» ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ!

Πηγή: https://www.loutrakiblog.gr/

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής μελών του Προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου στο Λουτράκι, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Στην εκλογική διαδικασία προσήλθαν 25 δημοτικοί σύμβουλοι, εκτός του Κώστα Λογοθέτη (επικεφαλής της παράταξης ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ) και του Κωστή Σταυρόπουλου (συμβούλου της παράταξης ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ με επικεφαλής το Γιάννη Καραπανάγο).
Ο Κώστας Λογοθέτης απουσίασε για λόγους υγείας και ο Κωστής Σταυρόπουλος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Το παρών έδωσε στη διαδικασία ο επικεφαλής της παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Χρήστος Ασημακόπουλος και αποχώρησε χωρίς να ψηφίσει.

Η κάλπη έδειξε τα εξής αποτελέσματα

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η Σωτηρία Κορδαλή (από τους Αγίους Θεοδώρους). 'Ελαβε 16 υπέρ, 8 λευκά

Αντιπρόεδρος ο Παναγιώτης Πέτρου (από τους Αγίους Θεοδώρους, της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ με επικεφαλής τη Μαρία Πρωτοπαππά). 'Ελαβε 10 υπερ, 3 λευκά και 2 άκυρα

Γραμματέας ο Θοδωρής Πέτρου (από τους Αγίους Θεοδώρους της παράταξης ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ με επικεφαλής τον Κώστα Λογοθέτη). 'Ελαβε 21 υπέρ, 1 λευκό, 2 άκυρα.


Οικονομική Επιτροπή

Πρόεδρος Γιώργος Γκιώνης Δήμαρχος

Ορισμένα μέλη από την αρχή της θητείας είναι οι αντιδήμαρχοι Σακελλαρίου Αναστάσιος και Παπαθανασίου Σάκης (σύμφωνα με το Νόμο περί κυβερνησιμότητας)

Τακτικά Μέλη

Ράτης Σπύρος Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων

Νικολάου Σωτήρης – ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – Μαρία Πρωτοπαππά

Κώστας Λογοθέτης – επικεφαλής ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Γιάννης Γλυκοφρύδης – ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ- Γιάννης Καραπανάγος


Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Πρόεδρος Σακελλαρίου Αναστάσιος

Ορισμένα μέλη από την αρχή της θητείας είναι οι Παντελέου Κων/νος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ράτης Σπύρος Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων

Τακτικά Μέλη

Δήμου Κων/νος Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου

Σακελλαρίου Ευθύμιος – ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – Μαρία Πρωτοπαππά

Δέδες Δημήτρης – ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ – Κώστας Λογοθέτης

Σταυρόπουλος Κων/νος – ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ – Γιάννης Καραπανάγος

Σχόλιο Loutrakiblog.gr

Eυχόμαστε καλή και εποικοδομητική θητεία στα μέλη του Προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου-Π-Αγ.Θ.. Κυρίως στη νέα Πρόεδρο την κα Σωτηρία Κορδαλή που θα έχει την ευθύνη όλης της διαδικασίας των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων. Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του ΔΣ στο Δήμο.
Προκαλεί αίσθηση όμως το γεγονός ότι από την πλειοψηφία των Λουτρακιωτών δημοτικών συμβούλων δεν επιλέχθηκε ένας για τη θέση του Προέδρου. Αν και υπάρχουν αρκετοί για τη θέση αυτή, ικανότατοι, πολλοί δε, διαθέτουν εμπειρία, αφού στο παρελθόν έχουν διατελέσει μέλη του Προεδρείου.
Θεωρούμε ότι έγινε λάθος, η σύνθεση αυτή του Προεδρείου, δεν αντιπροσωπεύει το εκλογικό Σώμα, τον αριθμό των εκλογέων, στιγματίζει το θεσμό του ανώτατου πολιτικού οργάνου και δεν πρέπει να επαναληφθεί στο μέλλον από καμία δημοτική αρχή.
Η ναυαρχίδα του Δήμου είναι το Λουτράκι το οποίο πρέπει να εκπροσωπείται σε όλα τα όργανα και τις επιτροπές του δήμου, κυρίως στο ανώτατο πολιτικό όργανο του δήμου, το δημοτικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.