Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

ΟΡΙΣΤΙΚΟ! ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟ SPA ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ!

Πηγή: https://www.loutraki365.gr/


By Αλέξανδρος Κανδρής

Μόλις 57 λεπτά χρειάστηκαν, προκειμένου να παρθεί η απόφαση για την μίσθωση του Spa Λουτρακίου και να εισέλθουμε επισήμως σε μια νέα εποχή για τα δεδομένα του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων. Στην προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 συνεδρίαση της Λουτράκι Α.Ε., συζητήθηκε αναλυτικά το θέμα της εκμίσθωσης του Υδροθεραπευτηρίου, με την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. να ψηφίζει θετικά.
Η συζήτηση, ξεκίνησε με τον Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη να κάνει την εισήγησή του για το θέμα. Όπως εξήγησε μεταξύ άλλων, "Μια αντίστοιχη απόφαση είχε παρθεί και στις 2 Νοεμβρίου του 2018. Μάλιστα, είχαν φτιαχτεί και κάποια τεύχη δημοπράτησης, αλλά το θέμα για διάφορους λόγους, δεν προχώρησε. Σήμερα παίρνουμε μια πολιτική απόφαση για τη μίσθωση του Λουτράκι Thermal Spa. Η μίσθωση του Spa, θα γίνει με Διεθνή Διαγωνισμό και σε αυτόν, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες. Τους όρους τους διαγωνισμού θα τους ελέγξει η Νομική μας Υπηρεσία. ".
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Τουριστικής και Δήμαρχος, τόνισε πως "Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη μίσθωση, καθώς το Spa είναι ένα στολίδι, το οποίο λόγω αγκυλώσεων, δεν έχει αξιοποιηθεί όσο θα έπρεπε. Όλοι ξέρουμε ότι όσο γίνονται οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, θα έχουμε τεράστια προβλήματα. Θεωρώ ότι αν το πάρει ένας επιχειρηματίας, να το λειτουργεί ίσως και επί 24ωρου βάσεως, θα το απογειώσει. Είναι το καλύτερο Spa στην Ελλάδα, για να μην πω ότι είναι το καλύτερο στην Ευρώπη".
Τέλος, ο Γιώργος Γκιώνης, αποκάλυψε ότι "Μέχρι στιγμής, έχουν ενδιαφερθεί 3 επιχειρήσεις για το Spa. Το Comer Group, η Brown Hotel και ένας τρίτος επιχειρηματίας που δεν θέλει να αναφέρω το όνομά του".
Από την πλευρά τους, τα μέλη της αντιπολίτευσης, ζήτησαν επιτακτικά να έρθει το θέμα στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, προκειμένου τα μέλη της (δηλαδή οι δημοτικοί σύμβουλοι), να ενημερωθούν για το συγκεκριμένο θέμα και να αποφασίσουν επ΄αυτού. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Τουριστικής, δεν υπάρχει λόγος το συγκεκριμένο θέμα να συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του συνδυασμού "Δύναμη Δημιουργίας", Δημήτρης Κοντός, ζήτησε το συγκεκριμένο θέμα να τεθεί σε ψηφοφορία, το οποίο καταψηφίστηκε με 5 ψήφους υπέρ (Λογοθέτης, Κοντός, Καραπανάγος, Βασιλείου, Κουρούκλη) και 8 κατά.
Στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. για την εκμίσθωση του Spa. Ως γενική γραμμή, μόνο η Ανδριάνα Κουρούκλη εξέφρασε τη διαφωνία της με την μίσθωση του Spa, καθώς όπως εξήγησε θεωρεί ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις, πρέπει να διατηρούν το δημοτικό τους χαρακτήρα. Ωστόσο και από άλλους συμβούλους, υπήρξαν επί μέρους διαφωνίες.
Ο Κώστας Λογοθέτης, ανέφερε ότι "Είμαστε υπέρ στο να δούμε τη μίσθωση του Spa. Διατηρώ όμως, τις επιφυλάξεις μου ως προς το αντίτιμο και κυρίως για τους όρους που μπορούν να θέσουν μελλοντικά οι Νομικοί Σύμβουλοι της Εταιρείας, με τους οποίους, μπορεί να διαφωνούμε".
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του συνδυασμού "Αλλάζουμε, Μαζί" Γιάννης Καραπανάγος, ήταν ιδιαίτερα καυστικός, κάνοντας λόγο για ομολογία αποτυχίας από την πλευρά του Δημάρχου, ενώ τον κάλεσε να απολογηθεί στους δημότες. Συγκεκριμένα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: "Θα περίμενα να σας ακούσω να ζητάτε μια συγγνώμη από τους δημότες. Τόσα χρόνια, εσείς ως Δήμαρχος θα έπρεπε να είχατε απογειώσει το Spa. Δεν τα καταφέρατε. Περιμέναμε σήμερα, να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να ζητήσετε συγγνώμη από τους δημότες. Πήρατε δάνειο, υποθηκεύσατε το μέλλον της επιχείρησης και τώρα θέλετε να νοικιάσετε το Spa. Ομολογία αποτυχίας. Κάποτε, σε μια προεκλογική σας ομιλία, είχατε το θάρρος και το σθένος να ζητήσετε συγγνώμη για το νερό που χρωστούσατε. Όμως τώρα, δεν θα το κάνετε. Όμως να σας ρωτήσω κάτι: Ας υποθέσουμε ότι έχουμε μια εταιρεία και ο manager έκανε μια επένδυση, η οποία έβαζε μέσα 20 εκατομμύρια την εταιρεία μας και μετά έπαιρνε δάνειο, υποθηκεύοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα τα έσοδα της επιχείρησης. Αλήθεια κύριε Γκιώνη, αυτός ο manager που θα έπρεπε να είναι σήμερα; Θα εργαζόταν ακόμα στην εταιρεία ή θα έπρεπε να έχει απολυθεί την επόμενη κιόλας μέρα; Τόσα χρόνια, δεν κάνατε ούτε ένα business plan για το Spa. Δεν ρωτήσατε κανέναν. Λειτουργούσατε μόνος. Και αποτύχατε μόνος. Και τώρα, έρχεστε εδώ, να μας πείτε ότι πρέπει να το νοικιάσετε. Σας θυμίζω λοιπόν, τα όσα είχε δηλώσει παλιότερα ο κύριος Παύλου για εσάς: Ότι δεν είστε δήμαρχος των έργων, αλλά δήμαρχος των χρεών. Η παράταξή μας, είναι υπέρ της μίσθωσης αλλά όχι κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις. Έλεος πλέον με τα τσαλιμάκια σας".
Ο Γιώργος Γκιώνης, περιορίστηκε στο να απαντήσει ότι "Ο κύριος Καραπανάγος ως δημοσιογράφος, βλέπω ότι έχει κάνει την έρευνά του. Αλλά αυτά που λέει είναι φιλολογίες. Δεν νομίζω ότι αυτά που λέει έχουν λόγο ύπαρξης. Μας κάνει ιστορική αναδρομή αλλά δεν έχει καμία άποψη για το τι πρέπει να γίνει αύριο το πρωί. Ίσως βέβαια να μην γνωρίζει ότι μέσω ΑΣΕΠ δεν μπορείς να προσλάβεις τα κατάλληλα άτομα για ένα Thermal Spa. Θέλετε κύριε Καραπανάγο να ζητήσω συγγνώμη που δεν μπορέσαμε να λειτουργήσουμε κάνοντας προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ; Όσο το λειτουργούσαμε, προσπαθούσαμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά νούμερα".
Ο εκπρόσωπος του συνδυασμού "Δύναμη Δημιουργίας", Δημήτρης Κοντός, εξέφρασε τους φόβους του ότι η διακήρυξη για το Διεθνή διαγωνισμό, θα είναι φωτογραφική: "Πολύ φοβάμαι ότι θα είναι μια φωτογραφική διακήρυξη για τον άνθρωπο που έχει αγοράσει το δάνειο του κυρίου Βλάχου. Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις, αυτός είναι ο κύριος Κόμερ. Πολύ φοβάμαι, ότι είναι μια φωτογραφική διακήρυξη για να πάρει το Spa ο κύριος Κόμερ και δεν πρόκειται για μια απλή πολιτική απόφαση, όπως λέτε. Ο κύριος Βλάχος, είχε υποθηκεύσει το δάνειο. Αυτό, είναι αποτρεπτικό στοιχείο, για να συμμετάσχουν και άλλοι στον εν λόγω διαγωνισμό. Ας δούμε λοιπόν πρώτα, τα χρέη προς τρίτους, δικαστικές αποφάσεις, κατασχέσεις κτλ, προκειμένου να μην υπάρχουν νομικοί κίνδυνοι για το Spa και στη συνέχεια, βλέπουμε τι κάνουμε".
Στη συνέχεια, το θέμα της μίσθωσης του Spa, τέθηκε σε ψηφοφορία, με τους Κώστα Λογοθέτη, Δημήτρη Κοντό, Ιωάννη Καραπανάγο, Δημήτρη Βασιλείου και Ανδριάνα Κουρούκλη, να καταψηφίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.