Τρίτη 16 Μαΐου 2023

ΦΙΛΟΔΟΞΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ (ONE NIGHT STAND)

  •  Πηγή: https://chistospanteleou.blogspot.com/


Γράφει ο Χρήστος Παντελέου

Συνεχίζοντας την σκιαγράφηση των ¨πρωταγωνιστών¨ των επερχόμενων εκλογών θα πρέπει να αναφερθούμε σε μια άλλη κατηγορία υποψηφίων συμβούλων μικρότερης εμβέλειας αλλά άκρως χρήσιμη για την πορεία προς την Βαστίλη.
Πολλές φορές έχουμε ακούσει την έκφραση ¨νεροκουβαλητής¨ στο κόμμα. Είναι αυτοί που δεν έχουν την παραμικρή τύχη και ελπίδα να επακουμβήσουν την καρέκλα της εξουσίας πλην όμως η άγνοια αλλά κύρια η ματαιοδοξία τους οδηγούν σε κάθοδο – σταυροφορία.
Πολλές φορές μάλιστα μετατρέπονται σε μουτζαχεντίν της πολιτικής. Ορθώνουν τοίχο και ανάστημα στις απόψεις που τους έμαθαν στο σύντομο φροντιστήριο τα αετόπουλα και παλεύουν με νύχια και με δόντια να αλλάξουν τον τόπο προβάλλοντας τα προγράμματα που τους έδειξαν, άσχετα αν δεκαετίες τώρα τα προγράμματα είναι για το θεαθήναι. Είναι κάτι σαν το ¨Σκέφτομαι και γράφω¨ που κάνουν τα παιδάκια του δημοτικού. Φανταστικά πράγματα, αγγίζοντας τα όρια του παραμυθιού.
Αυτούς τους νεροκουβαλητές θα μπορούσε κάποιος να του παρομοιάσει με τα φιλόδοξα μυρμήγκια, που κουβαλούν ψυχουλάκια ασταμάτητα στη φωλιά τους. Κομματάκια μεν αλλά στο σύνολο είναι μια αξιοσέβαστη ποσότητα. Λίγο το ένα, λίγο το άλλο πήραμε και αυτή την 4 ετία.
Τα επικοινωνιακά επιτελεία που ασχολούνται με τους συνδυασμούς πιέζουν ασφυκτικά να μπουν στους συνδυασμούς το ανώτερο όριο των 120 υποψηφίων και είναι ευχαριστημένοι αν τα φιλόδοξα μυρμήγκια καταφέρουν να φέρουν από 12 ψήφους.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ο συνδυασμός να είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών και φυσικά τα φιλότιμα μυρμηγκάκια στην απ έξω.
Δεν πιστεύω να είναι άνθρωπος που να μην του έχει προταθεί να μπει στον συνδυασμό των δυο μονομάχων.
Οπότε μην ενθουσιάζεστε πως είδε κάτι το ξεχωριστό πάνω σας ο Γκόρτζος. Τους 12 ψήφους θέλει και την επομένη 4 ετία πάλι εδώ είμαστε. Θα σε ξανά θυμηθούμε.
Σίγουρα, θεωρείται τιμή να σε προσκαλεί κάποιος να συνεισφέρεις στον τόπο αλλά με αυτό τον τρόπο προσέγγισης μοιάζει με one night stand παρά με προσφορά. Οι αθεόφοβοι πλησιάζουν ακόμη και υποψηφίους μικρότερων συνδυασμών.
Αν θες ο απλός πολίτης να έχει λόγο για τον τόπο του δεν τον καλείς σε συμπόρευση λίγους μήνες πριν τις εκλογές αλλά τον καλείς σε συνεχή ενημέρωση όλη την 4 ετία. Θα μου πείτε εδώ και αντιδήμαρχοι αγνοούσαν και δεν έδιναν εξηγήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, σε ερωτήσεις που άπτονταν των αρμοδιοτήτων τους. Θα μάθει ο πολίτης;
Έπαιζε βλέπετε με δική του μπάλα ο ανώτατος άρχων και δικαιωματικά έπαιρνε το παιγνίδι επάνω του.
Παρ όλα αυτά ας δούμε και την θετική πλευρά του όλου εγχειρήματος. Θα πληθύνουν οι δημότες που θα μάθουν κατά που ¨πέφτει¨ η δημαρχία.
Καημένο Λουτράκι! Ακόμα πιο κάτω;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.