Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΚΑΙ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ...

Γράφει ο Κώστας Κεφαλογιάννης*

Εκείνοι που κερδίζουν σταθερά από το εθνικό μας μπάχαλο κι ο κίνδυνος που όλοι επιμένουν να αντιλαμβάνονται μονάχα ως θεωρητικό και δευτερεύοντα
Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει με τα κύματα που εν μέρει δημιούργησε και ο ίδιος
(προκαλώντας τις πρόωρες εκλογές που τον έφεραν στην εξουσία), η Αντιπολίτευση, κυρίως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχει μπει στο mute για τον περισσότερο κόσμο (κοινώς, ό,τι κι αν πει, ουδείς την ακούει), το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Τσίπρα, πέρα από τους Ευρωπαίους, είναι ο Λαφαζάνης, όχι ο Σαμαράς, ο οποίος με τη σειρά του κοιμάται και ονειρεύεται αριστερές παρενθέσεις αντί να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποχωρήσει ησύχως, όπως όλοι οι ηττημένοι πρωθυπουργοί πριν από αυτόν (εκτός του Ανδρέα Παπανδρέου).
Και οι φασίστες; Τι κάνουν οι φασίστες όταν δεν ευγνωμονούν την Ζωή Κωνσταντοπούλου για την φιλότιμη προσπάθεια της να τους επαναφέρει στο κοινουβουλευτικό παλκοσένικο;
Οι φασίστες ζωγραφίζουν αγκυλωτούς σταυρούς στην προτομή του Παύλου Φύσσα. 
Οι φασίστες αποθέτουν την άρια υγεία τους μονάχα σε λευκά χέρια, ειδάλλως απειλούν με Χίτλερ και σαπούνι.
Οι φασίστες τριγυρνούν στα τηλεοπτικά παράθυρα, υπερήφανοι συγκυβερνώντες πια και περισσότερο ξεδιάντροποι από ποτέ, συνεχίζοντας το θεάρεστο έργο της μετατροπής του δημόσιου διαλόγου σε χωματερή για τον λαϊκισμό και την απέραντη, εσωτερική τους ασχήμια.
Οι φασίστες απολαμβάνουν την πλήρη αποενοχοποίηση της φοβικής, μισαλλόδοξης ρητορικής τους στις πλατείες της «εθνικής υπερηφάνειας». Διασκεδάζουν με τα σκίτσα του ναζί Σόιμπλε (αν και αυτό ίσως ενόχλησε λίγο τα φιλοναζιστικά αντανακλαστικά τους, στη μεγάλη εικόνα εντούτοις κούμπωσε ακριβώς με τις ιδεολογικές τους ακροβασίες), το κάψιμο της σημαίας της Ε.Ε., την έκρηξη της πατροπαράδοτης ελληνικής μαγκιάς.
Οι φασίστες επικροτούν και επιχαίρουν με τους διαχωρισμούς σε «γερμαντσολιάδες», «προσκυνημένους» και «πατριώτες». 
Οι φασίστες ευγνωμονούν τον Σαμαρά που τους έκανε mainstream, απόλαυσαν την ξεκάθαρη διάθεση του να τους «αγκαλιάσει», να τους φέρει πίσω στο μαντρί, αλλά φυσικά τώρα που βγήκαν από το λαγούμι τους δεν έχουν καμία πρόθεση να επιστρέψουν στα στενά όρια των προσχημάτων.
Οι φασίστες περιμένουν και κρυφογελάνε με τις κωλοτούμπες της κυβέρνησης, τις δυσκολίες της προσγείωσης στην πραγματικότητας, τους έντιμους συμβιβασμούς, την ευφάνταστη λεξιπλασία του Βαρουφάκη, τις απειλές του Σόιμπλε, τα σενάρια περί επερχόμενης οικονομικής ασφυξίας, την «πρώτη φορά Αριστερά».
Οι φασίστες βλέπουν τον Αλέξη Τσίπρα εγκλωβισμένο, απροετοίμαστο, άτολμο και τον χειροκροτούν με ενθουσιασμό όταν καταφεύγει σε θεωρίες συνωμοσίας και όχι στην αλήθεια για να δικαιολογήσει τις αναπόφευκτες επιλογές του.
Οι φασίστες είναι ελεύθεροι, είναι δίπλα μας, είναι παντού, είναι στα πέταλα των γηπέδων, είναι στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας, είναι στις πανεπιστημιακές σχολές, είναι στα social media. Είναι δυνατοί, συσπειρωμένοι, απόλυτα βέβαιοι για την αλήθεια τους, ατάραχοι μέσα στην τερατώδη άγνοια τους, μακάριοι μέσα στο μίσος που τους τρέφει.
Οι φασίστες είναι οι μόνοι που κερδίζουν σταθερά από το εθνικό μας μπάχαλο. Είναι ο κίνδυνος που όλοι επιμένουν να αντιλαμβάνονται μονάχα ως θεωρητικό και δευτερεύοντα μέχρι να καταλάβουν ότι έγινε απολύτως πρακτικός και ετοιμάζεται να μας κατασπαράξει. Και τότε ακόμη, αντί να αναρωτηθούν τι συνέβη, πώς τους ξέφυγε το πράγμα και πώς θα καταφέρουν να το περιορίσουν, βάζω στοίχημα ότι απλώς θα αρχίσουν να τσακώνονται ποιος φταίει περισσότερο.
Οι φασίστες με λίγα λόγια είναι πολύ καλά και σας στέλνουν τα χαιρετίσματα τους. Εσείς;

*Ο Κώστας Κεφαλογιάννης είναι δημοσιογράφος. Εργάστηκε στις εφημερίδες Εξουσία, Sportime, Εξέδρα των Σπορ και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sportime 89,2 και Arrena 89,2. Αρθρογραφεί καθημερινά στο www.prismanews.gr και στο Contra.gr. Συνήθως είναι πιο φλύαρος από το βιογραφικό του...
*Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο Prismanews.gr
Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.