Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.Γ.Ε.Σ.: ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΕΣΕ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ!



Μετά από τις δηλώσεις του Γιώργου Καββαθά προέδρου της ομοσπονδίας ΠΟΕΣΕ και προέδρου της συνομοσπονδίας ΓΣΕΒΕΕ, την στάση που κράτησε σχετικά με το Δημοψήφισμα ουσιαστικά απεμπολώντας τις θέσεις επαγγελματιών και των πρωτοβάθμιων οργανώσεων, (ΦΠΑ στην Εστίαση, προκαταβολή φόρου, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, φόρου εισοδήματος, έκπτωση στα νησιά) επιχειρώντας την χειραγώγηση των μελών μας στο Δημοψήφισμά που έγινε, υπέρ του αντίθετου με τα παραπάνω δηλαδή του "ΝΑΙ".
Τα μέλη μας και το Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. παρακολουθώντας καθημερινά με πολύ αγωνία και περίσκεψη τις τελευταίες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις της χώρας, ιδιαίτερα μετά την προκήρυξη του Δημοψηφίσματος, με αίσθημα ευθύνης όπως επιβάλλεται εξάλλου και από το θεσμικό μας ρόλο ως εκπρόσωποι των επαγγελματιών μελών μας, των μικρών αυτών επιχειρηματιών που βουλιάζουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο στη δίνη των υφεσιακών και απαράδεκτων μέτρων και οδηγούνται σε καταστροφή, συγκαλέσαμε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στις 3 Ιουλίου 2015, για να εξετάσουμε τις θέσεις μας και να αποφασίσουμε για την ακατανόητη αλλά σίγουρα επικίνδυνη στάση του δευτεροβάθμιου (ΠΟΕΣΕ) και τριτοβάθμιου (ΓΣΕΒΕΕ) οργάνου του κλάδου.
Δεν μπορεί να μας βάζουν διλλήματα και να μας τοποθετούν ανάμεσα σε «συμπληγάδες» (Κυβέρνηση και Θεσμούς). Έχουμε σαν κλάδος υποφέρει τα πάνδεινα την πενταετία που μας πέρασε, έχουμε οδηγηθεί στη πλήρη φτωχοποίηση. Δεν αποτελούμε πια γι΄ αυτούς τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας (όπως πάντα ισχυρίζονταν), θέλουν να μας καταστήσουν μια γενιά νεόπτωχων, στη χώρα που στηρίξαμε τόσα χρόνια με κάθε τρόπο. Χωρίς να βαρυγκωμήσουμε υπερνικώντας τις συνεχείς πιέσεις, απαιτήσεις και αστοχίες τους, τις αντιξοότητες του επαγγέλματος αναζητώντας μόνο ελπίδα για ανάκαμψη και βιωσιμότητα, παραμένουμε ζωντανοί ηρωικά αντιστεκόμενοι στην εξαφάνισή μας. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των οικογενειών μας, των παιδιών μας.
Η θέση μας ως κλαδικό όργανο επιτάσσει την αξιοπιστία και το αίσθημα ευθύνης το οποίο πρέπει να μας διακατέχει, για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τις επιχειρήσεις και τη χώρα μας.
Εμείς, τα πρωτοβάθμια σωματεία σύλλογοι και όλοι οι ενεργοί μάχιμοι συνάδελφοι απαντάμε ΟΧΙ, ΟΧΙ στις εκβιαστικές προτάσεις για αύξηση φόρων και επαναφορά του ΦΠΑ στο 23%, ΟΧΙ στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και προκαταβολής φόρου 100%, ΟΧΙ στην κατάργηση εκπτώσεων και απαλλαγών στα νησιά. Τους καταγγέλλουμε διότι με τις ενέργειές τους μας οδηγούν στην χρεοκοπία, καθιστώντας με την τακτική τους τη χώρα αναξιόπιστη ακόμα και στα μάτια πιο καλοπροαίρετων φίλων μας.
Οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι με πλήθος των παρεμβάσεων τους μέχρι χτες καλούσαν τον κόσμο σε αγώνες, εκμεταλλευόμενοι την οποιαδήποτε θέση ή εξουσία κατέχουν, εμφανίζονται τώρα ως ειδήμονες, παίζοντας το ρόλο του καθοδηγητή του διαμορφωτή συνειδήσεων της κοινής γνώμης, προκειμένου να στηρίξουν με οποιοδήποτε κόστος τα πολιτικά, κομματικά και ματαιόδοξα συμφέροντα τους, παίρνουν αυθαίρετα παράνομα και χωρίς αιδώ αντίθετη θέση, κόπτονται υπέρ της άνευ όρων παράδοσης, αγνοώντας προκλητικά μερικοί εξ αυτών το θεσμικό τους ρόλο και τη βάση η οποία τους τοποθέτησε σε αυτή τη θέση. Υποτιμώντας την ικανότητα και την αντίληψη των ατόμων και αφαιρώντας το δικαίωμα στον καθένα απ΄ εμάς να αποφασίσει με τα προσωπικά του κριτήρια για επιβίωση, δικιάς του, της οικογένειάς και της επιχείρησής του.
Και τίθεται πλέον το ερώτημα μπορούμε να βασιστούμε σε αυτούς την επομένη; μπορούν να μας προστατέψουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα όλων ή ΟΧΙ; Μπορούν να αποτρέψουν τις αυξήσεις στο ΦΠΑ, τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, τις περικοπές στις συντάξεις; τις προσωποκρατήσεις για οφειλές τις κατασχέσεις και όλα τα άλλα; Δεν νομίζουμε, διότι αν θυμηθούμε τον Δεκέμβριο που ο Κ. Καραμανλής μείωσε το τέλος παρεπιδημούντων σε 0,5 και δεν τους «ξυπνάγαμε» απ΄ την χειμέρια νάρκη που είχαν βυθιστεί, η μείωση θα εφαρμόζονταν μόνο στα ξενοδοχεία!
Δεν δεχόμαστε να μας καπελώνουν και αποκλείουμε τις σειρήνες τις ιδιοτέλειας από κάθε εκπροσώπηση της συνείδησης μας, αρνούμενοι υποδείξεις από καρεκλοκένταυρτους κομματοκαθοδηγούμενους συμβουλάτορες.
Δημιουργείται λοιπόν ζήτημα τιμής και ευθιξίας για αυτούς τους συνδικαλιστές του χώρου οι οποίοι δεν λειτούργησαν με γνώμονα τα συμφέροντα του κλάδου, μας εξέθεσαν σε καθεστώς διχασμού και αντιπαλότητας με τα μέλη μας και κυρίως με τους πελάτες μας. Να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να παραιτηθούν σύσσωμα τα διοικητικά συμβούλια και των δύο οργάνων;
Ζητάμε να δημοσιευθούν οι δύο αποφάσεις των διοικητικών τους συμβουλίων.
Ζητάμε την παραίτηση σύσσωμης της ηγεσίας της ΠΟΕΣΕ, ειδικά της ΓΣΕΒΕΕ.

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Ε.Σ.


Ο πρόεδρος
Χρήστος Ντούσικος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.