Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ!


Επιμέλεια: Γιάννης Β. Καραπανάγος
    • Λουτράκι, 20 Ιανουαρίου 2016. Το Τοπικό Τμήμα Λουτρακίου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, σε μια σεμνή εκδήλωση, στην ''ΠΛΩΡΗ'', όπως αρμόζει στις αρχές και στις αξίες του, αφιερωμένη στην αγάπη.
    • Πρόεδρος: κα Μαρία Θηβαίου-Γκίκα 
    Φωτογραφία από παλαιότερη εκδήλωση του Τοπικού Τμήματος ΣΕΟ
    Αγαπητέ κε Δήμαρχε, κε εκπρόσωπε τοπικής κοινότητας Λουτρακίου, αγαπητοί εκπρόσωποι συλλόγου Γυναικών, Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου, Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας, 
    Αγαπητοί γονείς, φίλες κ φίλοι του Οδηγισμού,
    Σας καλωσορίζουμε και φέτος στην μικρή γιορτή μας για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς.
    Αυτή τη φορά είπαμε ν΄ αφιερώσουμε τη βραδιά στην ΑΓΑΠΗ ΩΣ ΤΗ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.
    Επιτρέψτε μου να σας διαβάσω ένα μικρό απόσπασμα από το μπέστ σέλερ «Βάλσαμο για την ψυχή», γραμμένο από τους Τζάκ Κάνφιλντ και Μάρκ Βίκτωρ Χάνσεν. 
    Ένας καθηγητής κολεγίου, ζήτησε από τους μαθητές του της κοινωνιολογίας, να πάνε στις φτωχογειτονιές της Βαλτιμόρης και να εξετάσουν το ιστορικό 200 νεαρών αγοριών. Τους ζήτησε επίσης, να κάνουν μια γραπτή εκτίμηση σχετικά με το μέλλον του καθενός από τα αγόρια αυτά. 
    Σ΄ όλες τις περιπτώσεις οι φοιτητές έγραφαν: «Δεν έχει καμια πιθανότητα εξέλιξης».
    Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, ένας άλλος καθηγητής κοινωνιολογίας έτυχε να ανακαλύψει αυτήν την παλιότερη έρευνα. Ζήτησε από τους μαθητές του να την συνεχίσουν και να ψάξουν να βρούν ποια εξέλιξη είχαν αυτά τα παιδιά. Με εξαίρεση είκοσι που, είτε είχαν πεθάνει, είτε είχαν ξενιτευτεί, από τους υπόλοιπους 180, σύμφωνα με ότι ανακάλυψαν οι φοιτητές, οι 176 ήταν επιτυχημένοι δικηγόροι, γιατροί και επιχειρηματίες, με βαθμό επιτυχίας μάλιστα πολύ πάνω από τον μέσο. ΄Εκπληκτος ο καθηγητής αποφάσισε να συνεχίσει την έρευνα σε μεγαλύτερο βάθος. Ευτυχώς όλοι αυτοί που αφορούσε η έρευνα ζούσαν στην ίδια περιοχή και μπόρεσε να μιλήσει με τον καθένα ξεχωριστά και να τον ρωτήσει «που αποδίδεις την επιτυχία σου;». 
    Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση ήταν επενδυμένη με συναίσθημα. «Σε μια δασκάλα μου.» Η δασκάλα ζούσε ακόμα, έτσι ο καθηγητής πήγε και την βρήκε. Ρώτησε την ηλικιωμένη, αλλά με καθαρή σκέψη γυναίκα, ποια ήταν η μαγική συνταγή που χρησιμοποίησε για ν΄ ανασύρει αυτά τα παιδιά από τα χαμόσπιτα και να τα εκτοξεύσει στα ύψη που είχαν φτάσει. Στα μάτια της δασκάλας, φάνηκε μια λάμψη και στα χείλη της άνθισε αχνά ένα χαμόγελο. «Είναι πολύ απλό», είπε «Τα αγάπησα αυτά τα παιδιά.»
    Με τον ίδιο τρόπο κι εμείς, τα μέλη του τοπικού Οδηγισμού, η ομάδα συνεργασίας και ακόμη περισσότερο τα στελέχη μας, έχοντας οδηγό την αγάπη για τα παιδιά των ομάδων μας συνεχίζουμε να βοηθάμε, να στηρίζουμε, να ενθαρρύνουμε τις προσπάθειες όλων μας.
    ΄Ετσι ώστε τα παιδιά της διπλανής πόρτας, των φίλων μας, των συγγενών μας να περνάνε καλά, να κάνουν φίλους, να γνωρίσουν καλλίτερα τον εαυτό τους, τον κόσμο γύρω τους μέχρι τη στιγμή που θα ανοίξουν τα δικά τους φτερά στον κόσμο των ενηλίκων.
    Φυσικά τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν μπορεί να γίνει χωρίς την βοήθεια όλων μας και όλων εσάς που μας συμπαραστέκεστε με κάθε τρόπο. Πράγματι είστε η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.
    Θέλω λοιπόν για όλα τα παραπάνω να ευχαριστήσω τα μέλη της Ομάδας Συνεργασίας που μας συμπαραστέκονται, τα μέλη του τοπικου μας τμήματος, την αντιπρόεδρό μας Ντίνα Οικονόμου, την γραμματέα μας Βασιλική Μπρίνια, την ταμία μας Χρύσα Κούκη, την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Ρούλα Βασιλείου, την υπεύθυνη εστίας Μαρία Βλασσοπούλου και την Ράνια Παπαγεωργίου.
    Και βέβαια πάνω απ΄όλα θέλω να ευχαριστήσω την έφορό μας Γιωργία Καρνάκη, τα στελέχη μας Παναγιώτα Αντωνίου, ΄Ελλη Γιάννακα και Μάγδα Κόντη στον κλ.Αστεριών, την Μαρία Καραμπέτσου στον Κλ. Πουλιών, την Μαρία Δραμουντάνη στον Κλ. Οδηγών, την Μαργαρίτα Παυλοπούλου και την Σοφία Σαρανταένα στον κλ.Μεγάλων Οδηγών, επίσης την Βοηθό Εφόρου την Χρυσούλα Παππά,κ την βοηθό Εφόρου Περιφέρειας Στέλλα Δούρου.
    Ακολούθησε προφορικός αλλά πολύ ουσιώδης χαιρετισμός από την υπεύθυνη της Ομάδας Συνεργασίας κα Ελένη Κώνστα.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
    Δήμος Λουτρακίου, Τάκης Πρωτοπαππάς, αφοί Κούκη, Γιώργος Βασιλείου για την πίτα, Ρούλα Γκιώνη για τα γραφιστικά, το βιβλιοπωλείο του Γιώργου Γκιώνη και φυσικά τον Μπάμπη Σακελλαρίου και την γυναίκα του Νίκη, καθώς και το προσωπικό τους για την υπέροχη φιλοξενία. 
    Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Γιάννη Καραπανάγο για τη φιλοξενία του στην ιστοσελίδα του και για το αμέριστο ενδιαφέρον του στις δράσεις του τοπικού Οδηγισμού.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.