Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΣΑ ΞΕΡΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ!

Ίσως στο μέλλον δούμε remake της ταινίας με τα καινούρια δεδομένα. 
Το ιστορικό ναυάγιο του πλοίου "Τιτανικός" έγινε αφορμή για να δημιουργηθεί η ομώνυμη πολυβραβευμένη ταινία με την Kate Winslet και το Leonardo DiCaprio, η οποία κατάφερε και απέσπασε 11 Όσκαρ.
Η ταινία αυτή βασίστηκε σε ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το ναυάγιο αυτό, ότι δηλαδή ο Τιτανικός βούλιαξε έπειτα από την πρόσκρουσή του σε παγόβουνο. Ωστόσο, νέα ευρήματα ερευνητών που προέκυψαν μόλις αυτή την εβδομάδα, έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα.
Μια ομάδα ειδικών που εξετάζουν την περίπτωση του Τιτανικού πιστεύουν πως ο θανατηφόρος συνδυασμός φωτιάς και πάγου ήταν που τελικά προκάλεσε το ιστορικό αυτό ναυάγιο. Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι, πριν την πρόσκρουση στο παγόβουνο, το κατώτερο μέρος του καραβιού (κάτω από τα καταστρώματα) είχε υποστεί ζημιές ήδη από μια δυνατή φωτιά, ίσως και πριν ακόμα μπαρκάρει, κάτι που κατέστησε το πλοίο ευάλωτο στον κοφτερό πάγο.
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν στον Independent, ο δημοσιογράφος Senan Molony μαζί με μία ομάδα διαφόρων εμπειρογνωμόνων, μελέτησαν πολλές φωτογραφίες του υπερπολυτελούς πλοίου πριν ξεκινήσει το ταξίδι του από το λιμάνι του Belfast όσο και μετά το ναυάγιό του κι εντόπισαν μαύρα σημάδια, έκτασης περίπου 30 μέτρων, κατά μήκος του κύτους, τα οποία είναι κατά πάσα πιθανότητα αποτέλεσμα της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στο καράβι, από τον άνθρακα που καιγόταν ως καύσιμη ύλη. Μάλιστα, τα σημάδια αυτά βρίσκονται ακριβώς πίσω από το σημείο που το παγόβουνο δημιούργησε την τρύπα στο πλοίο.
Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο Molony δήλωσε στο Channel 4: "Εξετάζουμε ακριβώς το σημείο που το παγόβουνο προσέκρουσε και τελικά "έσκισε" το πλοίο και φαίνεται πως εκεί συγκεκριμένα υπάρχει μια αδυναμία ή ζημιά στο πλοίο, πριν ακόμα φύγει από το Belfast".
Ο ερευνητής, Ray Boston, δήλωσε το 2008 ότι ο Τιτανικός ταξίδευε αδικαιολόγητα γρήγορα εκείνο το βράδυ και πως τελικά ναυάγησε εξαιτίας της φωτιάς, η οποία μπορεί να είχε φαινομενικά σβήσει 10 μέρες πριν, ωστόσο εξακολουθούσε να καίει στην ανθρακαποθήκη με το νούμερο 6, σε όλη τη διάρκεια του μοιραίου ταξιδιού, σύμφωνα με ένα θερμαστή που επέζησε του ναυαγίου.
Σύμφωνα με τον Boston, αποτέλεσμα της φωτιάς θα ήταν οι αναπόφευκτες εκρήξεις τις οποίες και ήθελε να προλάβει ο ιδιοκτήτης του πλοίου, γι' αυτό κι έδωσε εντολή να πάρει αυτή την ταχύτητα το κύτος, ώστε να φτάσουν συντομότερα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης και να προλάβει το κακό.
"Αυτό δεν είναι μια απλή ιστορία ενός πλοίου που προσέκρουσε σε παγόβουνο και βυθίστηκε. Είναι η τέλεια καταιγίδα της σύμπτωσης και σύμπραξης εξαίρετων παραγόντων, όπως φωτιά, πάγος και εγκληματική αμέλεια", συμπληρώνει ο δημοσιογράφος Molony.

Πηγή: ladylike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.