Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕ 211.848 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ

Παγκόσμιο Ρεκόρ Ανακύκλωσης με 211.848 συσκευασίες, για την Ελλάδα
Με 211.848 συσκευασίες, η Ελλάδα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ανακύκλωσης συσκευασιών σε μια εβδομάδα με χρήση ενός αυτόματου μηχανήματος ανακύκλωσης!
Από την Τρίτη 23 έως και την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, πολίτες όλων των ηλικιών, επισκέφθηκαν το 1ο Πανευρωπαϊκά «Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης», που έχει δημιουργήσει και λειτουργεί ο Εθνικός Φορέας ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, συμβάλλοντας τόσο στην κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ ανακύκλωσης συσκευασιών, όσο και στη δημιουργία ενός εξαιρετικά μεγάλου νέου ρεκόρ, σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο από το προηγούμενο!
Το μέχρι πρόσφατα παγκόσμιο ρεκόρ των 70.623 συσκευασιών σε μια εβδομάδα με χρήση ενός αυτόματου μηχανήματος ανακύκλωσης συσκευασιών (που είχε γίνει στη Νέα Υόρκη), καταρρίφθηκε χάρη στη δυναμική συμμετοχή μικρών και μεγάλων, που επισκέφτηκαν το «Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης» για να ανακυκλώσουν μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες στα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργούν στο χώρο. Από τα Ιωάννινα μέχρι τη Ρόδο και από την Αστυπάλαια έως την Αττική, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και πολίτες κάθε ηλικίας, αγκάλιασαν την σημαντική αυτή πρωτοβουλία συρρέοντας στο Πάρκο Ανακύκλωσης, όπου τα υπερσύγχρονα μηχανήματα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης λειτουργούσαν καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο.

Με την ανακύκλωση των 211.848 συσκευασιών, εκ των οποίων 184.450 συσκευασίες πλαστικού και 27.398 συσκευασίες αλουμινίου, δεν επιτεύχθηκε μόνο η κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ, αλλά και εξαιρετικά σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη.
Πιο συγκεκριμένα, με την ανακύκλωση των 211.848 συσκευασιών:   
  • δεν θα γίνει εξόρυξη 1.878,13 κιλών βωξίτη
  • εξοικονομήθηκαν 287,68 κιλά πετρελαίου, που θα χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή της ενέργειας που απαιτείται για τη δημιουργία των συσκευασιών αλουμινίου
  • εξοικονομήθηκε ηλεκτρική ενέργεια: για να ακούσουμε ραδιόφωνο για 109.592 ώρες ή για να δούμε τηλεόραση για 82.194 ώρες
  • δεν θα απαιτηθούν 500 έτη για να αποσυντεθούν από το περιβάλλον οι ποσότητες πλαστικών
  • δεν θα εκλυθούν στην ατμόσφαιρα 6.750,87 κιλά αερίων που δημιουργούνται με την παραγωγή του πλαστικού και συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου
 
Ο κύριος Παύλος Ραβάνης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την τόσο θετική έκβαση της προσπάθειας που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης. Η κατάρριψη του Παγκόσμιου Ρεκόρ ανακύκλωσης συσκευασιών, με χρήση αυτόματων μηχανημάτων ανακύκλωσης, αλλά και η δημιουργία ενός νέου εξαιρετικά μεγάλου ρεκόρ, είναι αδιαμφισβήτητα ένα μοναδικό γεγονός. Αυτό όμως που κάνει το αποτέλεσμα ακόμα πιο σημαντικό είναι η συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, που αποδεικνύει πως τελικά κερδισμένη βγαίνει η κοινωνία, καθώς μέσα από αυτή τη διαδικασία ενισχύεται η περιβαλλοντική μας συνείδηση και η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στον χάρτη των περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων χωρών. Εκ μέρους της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που συμμετείχε σε αυτή την πρωτοβουλία και που συνεχίζει να συμμετέχει και όλοι μαζί, ενωμένοι στείλαμε ένα ηχηρό, θετικό μήνυμα τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Όραμα και δέσμευσή μας, είναι να συνεχίσουμε να συνδράμουμε με κάθε τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος ... γιατί η ανακύκλωση οφείλει να είναι καθημερινή συνήθεια ζωής».

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.