Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

ΕΟΡΤΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ! (VIDEO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας πραγματοποίησε εκδήλωση-εορτή τιμής των Αποστράτων, η οποία έχει καθιερωθεί με Νομοθετική ρύθμιση, την Κυριακή των Αγίων Πάντων, 11 Ιουνίου 2017, στην Κόρινθο.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε τέλεση Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου και Δεξίωση στην Στρατιωτική Λέσχη. 
Μετά την τέλεση της Δοξολογίας ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, Ταξίαρχος Ευάγγελος Φωτόπουλος, απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, ανέγνωσε η Αστυνόμος Α΄ Γεωργία Βαρύτη, Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου.
Επιπλέον σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Κορινθίας κ. Βασίλειος Παλιακάσης.
Παρόντες στη δοξολογία ο Β΄ Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, Αστυν. Διευθυντής Ιωάννης Γαλάνης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χαράλαμπος Τετράδης, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου, Αστυν. Υποδιευθυντής Ιωάννης Τσίμπρης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων, Αστυνόμος Β΄ Δημήτριος Βλάχος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας κ. Χρήστος Αδάμ, ο  Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Κορινθίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Απόστολος Σπυράκος, ο κ. Χρήστος Δημητρόπουλος, αντιπροσωπεία Αστυνομικών Υπαλλήλων και μέλη της Ένωσης μετά Συγγενών και Φίλων.

Σημειώνεται ότι λειτουργεί Τμήμα Εξυπηρέτησης Αποστράτων, το οποίο υπάγεται στη Διεύθυνση Επικοινωνίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και έχει σκοπό την απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη επικοινωνία των αποστράτων αστυνομικών με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο.
Αποστολή - Αρμοδιότητες
Το Τμήμα Εξυπηρέτησης Αποστράτων έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
α) την ενημέρωση των αρμόδιων Διευθύνσεων του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για τα αιτήματα που υποβάλλονται από τους απόστρατους αστυνομικούς ή τις οικείες ενώσεις και η προώθησή τους σε αυτές για εξέταση.
β) την παρακολούθηση της εξέλιξης των υποθέσεων τους και η ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
γ) την εξασφάλιση της επικοινωνίας των αποστράτων αστυνομικών και των εκπροσώπων των ενώσεων τους με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
δ) τη μέριμνα για τη συμμετοχή των ενώσεων αποστράτων αστυνομικών στις κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Σώματος
ε) τη μέριμνα για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των αποστράτων και των εν ενεργεία αστυνομικών.
Επιπρόσθετα το Τμήμα Εξυπηρέτησης Αποστράτων:
  • διοργανώνει τον εορτασμό της «Ημέρας τιμής των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας», η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, την Κυριακή των Αγίων Πάντων και έχει καθιερωθεί ως επίσημη ημέρα εκδήλωσης τιμής προς το εν αποστρατεία προσωπικό του Σώματος. (Ν.3387/2005)
  • εκδίδει και αποστέλλει Πανελλαδικά «Τιμητικό Δίπλωμα» στους αποστρατευθέντες αστυνομικούς, το οποίο επιδίδεται από τον Διοικητή της τελευταίας Υπηρεσίας που υπηρετούσε πριν την αποστρατεία του ο εκάστοτε αστυνομικός.
  • είναι αρμόδιο για την διαδικασία της έκδοσης του Δελτίου Απόστρατου Ανώτατου Αξιωματικού, το οποίο δικαιούνται οι ανώτατοι αξιωματικοί που υπηρέτησαν σε οργανικές θέσεις του βαθμού τους, κρίθηκαν ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους και δεν δικαιούνται τον τίτλο του επιτίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.