Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΠΕΡΑΧΩΡΑ: ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ; (VIDEO)

Πηγή: Perahora.gr

Μια επιβλητική παρουσία στην άκρη της γης και στο μέσον της θάλασσας o φάρος Μελαγκάβι στο Ηραίο Περαχώρας με παρουσία εκατονταετιών στέκεται ορθός και αγέρωχος στο πέρασμα του χρόνου εκτελώντας το “καθήκον” του.
Φρουρός οδηγητής όταν πέφτει η νύχτα το άγρυπνο “ μάτι του φέγγει μακριά στα πέρατα του σκότους. Συνοδοιπόρος της όρασης ορίζει γραμμές κι ευθείες με στόχο την ομαλή πρόσβαση στη μητέρα γη. Ο απώτερος σκοπός της σημερινής επίσκεψης μας στον Φάρο είχε σαν σκοπό την ανάδειξη του “Αιώνιου εκείνου χώρου όπου έχει μείνει ανεκμετάλλευτος τόσα χρόνια προσμένοντας παρεμβάσεις για μια καλύτερη πρόσβαση να μας υποδεχτεί στην αγκαλιά του. Οι εικόνες και το βίντεο είναι πολύ λίγα να ορίσουν από ψηλά την πραγματικότητα μια τρισδιάστατης “ζωγραφιάς”. 
Σημείο αναφοράς και φωτεινό ορόσημο της περιοχής υποβαθμισμένο σε μια εποχή που όλα γίνονται αρκεί να υπάρχουν άνθρωποι να κάνουν μια αρχή, ένα έστω μικρό δρομάκι από το Ηραίο στο Φάρο και ύστερα θα έρθουν και τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα χωρίς επισκέπτες ο χώρος αυτός. Ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της περιοχής ένας γίγαντας που παραμένει σιωπηλός να μάχεται παρέα με τον ήλιο τα κύματα της θάλασσας και τον άγριο Βοριά. Τι περιμένει, τι περιμένουμε όλοι εμείς να γίνει; Μια προσπάθεια γίνεται, μια αναβάθμιση του χώρου γίνεται, μια απόφαση να παρθεί γίνεται. Αλήθεια εκείνα τα πανέμορφα λουλούδια τα είδατε στο δεξί χέρι του Γίγαντα;
Μας τα προσφέρει, την αγάπη του. Εμείς;

Υ.Γ Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Κο Σωτήριο Πρωτοπαπά για την πολύτιμη βοήθειά του 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.