Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ!


Γεώργιος Καμαρινόπουλος* 

Το 1945 εισήλθαμε και επίσημα στην πυρηνική εποχή, μετά από την χρήση των δυο πυρηνικών βομβών που κατείχαν-μία ουρανίου και μία πλουτωνίου-από τους Αμερικανούς, οι οποίοι έπληξαν τις πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι της Ιαπωνίας, με συνέπεια λόγω της καταστροφικής τους ισχύος, να αναγκάσουν την Ιαπωνία σε άνεϋ όρων παράδοση και να λήξει έτσι ο Β παγκόσμιος πόλεμος.
- Δύο είναι οι λόγοι που οι Η.Π.Α.χρησιμοποίησαν πυρηνικά όπλα: ο πρώτος, αν και ασθενέστερος, για να αποφύγουν τις χιλιάδες των νεκρών στρατιωτών τους που θα έπεφταν στο πεδίο της μάχης, προκειμένου καταληφθεί η Ιαπωνία (το καθεστώς της είχε ανακοινώσει άμυνα μέχρις εσχάτων) και λήξει έτσι ο πόλεμος-ο δεύτερος, σπουδαιότερος, για να αποδείξουν οι Η.Π.Α. στις άλλες μεγάλες δυνάμεις και ιδία στην Σοβιετική Ένωση την δυναμή τους και να εξουδετερώσουν τις όποιες σκέψεις που θα αμφισβητούσαν την παγκόσμια κυριαρχία τους.-(Σημειώνω ότι τότε καμμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν κατείχε πυρηνική τεχνολογία). 
-Από τις αρχές της 10ετίας του 1950 όμως, με την τεχνολογική πρόοδο που σημειώθηκε, πυρηνικά όπλα απέκτησαν και άλλες μεγάλες δυνάμεις (Σοβιετική Ένωση-Μ.Βρεττανία-Γαλλία-Κίνα).
-Οι χώρες αυτές στις αρχές της 10ετίας του 1970, στα πλαίσια του Ο.Η.Ε., ήλθαν σε συνεννόηση μεταξύ τους για την μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και της σχετικής με την εκτόξευσή τους πυραυλικής τεχνολογίας, υπογράφοντας σχετικές συμφωνίες.-Προϊόντος του χρόνου όμως πυρηνικά όπλα απέκτησαν και άλλες χώρες όπως Ινδία, Πακιστάν, Ισραήλ, Νότιος Αφρική, Β.Κορέα-άλλες αποπειράθηκαν αλλά δεν τα κατάφεραν (Βραζιλία-Αργεντινή-Ιράν-Ιράκ) και άλλες καίτοι έχουν την τεχνολογική ικανότητα, για πολιτικούς λόγους δεν έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξή τους (Ιαπωνία-Γερμανία-Αυστραλία-Καναδάς-Ιταλία-Ισπανία-Ν.Κορέα-Ουκρανία) (οι χώρες αυτές μπορούν να έχουν στη διάθεση τους πυρηνικά όπλα μέσα σε έναν μήνα, αλλά δεν προχωρούν γιατί οι Η.Π.Α. συνεπικουρούμενες και απο τις άλλες δυτικές πυρηνικές δυνάμεις έχουν αναλάβει την πυρηνική τους ασφάλεια είτε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ είτε με διμερείς συμφωνίες).

Image result for ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ
-Με πρωτοβουλία των Η.Π.Α.το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ν.Αφρικής έχει αποσυρθεί, η Βραζιλία και η Αργεντινή πείσθηκαν να εγκαταλείψουν τα προγράμματά τους για πυρηνικά όπλα, το Ιράκ μετά την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεϊν επίσης εγκατέλειψε, το Ιράν πειθαναγκάστηκε να παγώσει τις σχετικές φιλοδοξίες του ενώ γίνονται προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο το πυρηνικό οπλοστάσιο της Β.Κορέας μαζί με την πυραυλική της τεχνολογία.
-Οι Η.Π.Α. ως η ισχυρότερη (αν όχι μόνη) υπερδύναμη, με παρέμβαση στην ισορροπία δυνάμεων σε όλο τον πλανήτη, που δρά ως καταλύτης για την παγκόσμια ειρήνη, έχει αναλάβει, στα πλαίσια του Ο.Η.Ε., συνεπικουρούμενη κατά τας περιστάσεις και από άλλες μεγάλες ή περιφερειακές δυνάμεις την ειρηνική συμβίωση μεταξύ των κρατών.
-Η διατήρηση της ειρήνης στην Ευρώπη, από όπου ξεκίνησαν οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι, επιτυγχάνεται μέσω του ΝΑΤΟ όπου οι ΗΠΑ παίζουν προταγωνιστικό ρόλο.
-Σε άλλα σημεία του πλανήτη οι ΗΠΑ δρουν μόνες τους ή σε συνεργασία με τις Μ.Βρεττανία-Γαλλία (Μ.Ανατολή- Αφρική-Ν.Αμερική).
 -'Οπως όμως απέδειξε ο Β Παγκόσμιος πόλεμος οι ΗΠΑ ρίχνουν το μεγαλύτερό τους βάρος γιά τον έλεγχο της περιοχής του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου έχουν ζωτικά συμφέροντα, είτε για να τιθασεύουν υπερδυνάμεις της περιοχής (Ιαπωνία-Κίνα-Ινδία), είτε για να προστατεύσουν τα ποιό αδύνατα κράτη (Φιλιππίνες-κράτη Νοτιοανατολικής Ασίας-Αυστραλία).
 Image result for ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ!
-Μετά το πόλεμο της Κορέας,στις αρχές της 10ετίας του 1950, η κορεατική χερσόνησος διαιρέθηκε σε δύο κορεατικά κράτη, το Βόρειο με πληθυσμό 60.000.000 κατοίκους υπό την επιρροή της κομμουνιστικής Κίνας και κομμουνιστικό-οικογενεοκρατικό καθεστώς και το Νότιο με 40.000.000 κατοίκους υπό την επιρροή των ΗΠΑ και δημορατικκό-φιλελεύθερο καθεστώς.
-Το καθεστώς της Βορείου Κορέας, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΚΙΜ ΓΙΟΓΚ ΟΥΝ, λόγω της μερικής φιλελευθεροποίησης του κομμουνιστικού καθεστώτος της Κίνας, άρχισε να αποστασιοποιείται από τον πατρώνα του και πυρετωδώς να προωθεί την εξέλιξη του οπλοστασίου του τόσο του πυρηνικού όσο και του πυραυλικού, με σκοπό να εκβιάσει την παγκόσμια κοινότητα για να αναγνωριστεί ως ισότιμος συνομιλητής των ισχυρών και να πετύχει έτσι την μακροημέρευσή του.
-Οι προσπάθειες των ΗΠΑ-Κίνα-Ιαπωνίας-Ν.Κορέας για έλεγχο του καθεστώτος, ώστε να καταστεί ακίνδυνο για τους γείτονές του, έχουν αποτύχει παταγωδώς.
-Ειδικά η Κίνα που βοήθησε στην δημιουργία του εξελιγμένου οπλοστασίου της χώρας αυτής βλέπει το τέρας που εξέθρεψε να ξεφεύγει από τον έλεγχό της.
-Ο ΚΙΜ ΓΙΟΓΚ ΟΥΝ θέλοντας να καταστεί ισότιμος συνομιλητής των ΗΠΑ, προκαλεί κυρίως προς την πλευρά της Ιαπωνίας, θεωρώντας ότι αν οι Ιάπωνες πιστέψουν οτι οι εγγυήσεις ασφάλειας των ΗΠΑ δεν ισχύουν, θα επιδιώξουν για να προστατευθούν, την ανάπτυξη αξιόπιστης δικής τους αμυντικής λύσης, γεγονός που θα σημάνει ανατροπή του στάτους κβο με ότι αυτό σημαίνει για την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή.
-Οι ΗΠΑ, για να προστατέψουν τα ζωτικά τους συμφέροντα στον Ειρηνικό είναι υποχρεωμένες να καλύψουν απόλυτα Ιαπωνία, Ν.Κορέα, άλλως η θέση στον κόσμο θα υποστεί τεράστιο πλήγμα.
-Πρέπει πάση θυσία να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το οπλοστάσιο της Β.Κορέας.
-Ακόμη και με πόλεμο; Θα φανεί-Πάντως πίσω δεν μπορεί να κάνουν.-
*Αντιστράτηγος ε.α της Ελληνικής Αστυνομίας-Συνδικαλιστής-Αγαπητός Φίλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.