Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ''ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ'' ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΚΑΙ VIDEO)

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος: 
''Χωρίς χρήματα και χωρίς αγαθά προχωράμε. Χωρίς Θεό πεθαίνουμε''. 


Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε, με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου ''Παναγίας Γιάτρισσας'' Λουτρακίου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό και ακολούθησε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας στην πόλη του Λουτρακίου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, με επικεφαλής τον αρχιμουσικό κ. Πελοπίδα Μαυρόπουλο.

Παρόντες ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο Βουλευτής κ. Χρίστος Δήμας, ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Αλκ. Γκιώνης, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέκος Πνευματικός, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Λάκης Παπαφωτίου, Γιώργος Πετρίτσης και Θανάσης Γκίκας, καθώς και η κα Μαριλένα Βιλιάλη-Σούκουλη, η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Πρωτοπαππά και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Τάσος Σακελλαρίου, Κώστας Παντελέου  και Σωτήρης Πέρρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Πέτρου, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Ρουμελιώτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ο Διοικητής της Σχολής Μηχανικού, Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Λάλος και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, Ταξίαρχος κ. Ευάγγελος Φωτόπουλος  και μεγάλο πλήθος Πιστών που ήρθαν να προσευχηθούν και να τιμήσουν την Παναγία μας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος, μετά την αρτοκλασία στην Κεντρική πλατεία Λουτρακίου, μίλησε,  προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, στο Γενέσιον της Θεοτόκου, στις εμπειρίες που αποκόμισε από το πρόσφατο ταξίδι του στη Ρωσία και σε επίκαιρα θέματα, ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: ''Χωρίς χρήματα και χωρίς αγαθά προχωράμε. Χωρίς Θεό πεθαίνουμε''. 
Η λήψη και φέτος των ενδεδειγμένων και άψογα σχεδιασμένων μέτρων τροχαίας, τάξης και ασφαλείας, από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, το οποίο είχε ενισχυθεί με προσωπικό από άλλες Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού, είχε σαν αποτέλεσμα την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης προληπτικά μέτρα πυρασφάλειας είχαν ληφθεί και από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Περαχώρας.



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.