Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

H Κορινθιακή Λέσχη Οινοφίλων με την έναρξη της οινικής σεζόν 2017-2018, ξεκινά νέο κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων οινογνωσίας, απευθυνόμενη τόσο στο οινόφιλο κοινό όσο και στους επαγγελματίες της εστίασης, που θέλουν να ανακαλύψουν περισσότερα για το μαγικό κόσμο του κρασιού.
Η διεξαγωγή των σεμιναρίων θα γίνει σε έναν εξαιρετικό πολιτιστικό χώρο, αυτόν του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Βάσου Πετρόπουλου- Παν.Γαρταγάνη, στην Κόρινθο (Ερμού 1 & Σεφέρη, λιμάνι Κορίνθου).
Το κρασί (με πρωταγωνιστή το Αγιωργήτικο και τη μακραίωνη ιστορία του) αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και του πολιτισμού του Νομού Κορινθίας, και η Λέσχη μας βρήκε το Ιστορικό- Λαογραφικό Μουσείο, ως τον καλύτερο χώρο γνώσης και εκπαίδευσης πάνω σε αυτό!

Έναρξη 1ου κύκλου: Σάββατο 7 Οκτωβρίου, ώρα προσέλευσης 6.00μμ
Χώρος διεξαγωγής: Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο (Ερμού 1& Σεφέρη, λιμάνι Κορίνθου)

Πληροφορίες & κρατήσεις θέσεων:
-Kορινθιακή Λέσχη Οινοφίλων: 27410 23422 - 6977451531 (Iωάννα Δαβλέρη)
-Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου: 27410 25352 

Σεμινάρια Οινογνωσίας 
1ος Κύκλος: Η πρώτη επαφή με το κρασί και τα μυστικά του 
Θέματα 1ης συνάντησης (Σαββατο 7 Οκτωβριου 2017 ωρα προσέλευσης 6.00μμ)
 
Η παραγωγή του κρασιού στον Κόσμο και την Ελλάδα 
Οινοπαραγωγικές περιοχές και ποικιλίες 
Κατηγορίες οίνων 
Διαβάζοντας μια ετικέτα 
Γευστική δοκιμή και σχολιασμός 4 κρασιών,συνοδεια κρύου πιάτου 

Θέματα 2ης συνάντησης (Σαββατο 14 Οκτωβριου 2017 ωρα προσέλευσης 6.00μμ) 

Τα διαφορετικά στυλ κρασιών, οικογένειες 
Τρόπος και σειρά σερβιρίσματος, ο ρόλος της θερμοκρασίας και των ποτηριών 
Κρασί και φαγητό, αρμονίες και αντιθέσεις 
Δημιουργία και διαχείριση προσωπικής κάβας 
Γευστική δοκιμή και σχολιασμός 4 κρασιών,συνοδεια κρύου πιάτου 

Θέματα 3ης συνάντησης (Σαββατο 21 Οκτωβριου 2017, ωρα προσέλευσης 6.00μμ) 

Εισαγωγή στην γευσιγνωσία οίνων -πλαίσιο και συνθήκες 
Αισθήσεις που συμμετέχουν (αφή, ακοή, όραση, όσφρηση, γεύση) 
Γευστικοί χαρακτήρες – Ισορροπία 
Ρόλος και επίδραση των διάφορων συστατικών του οίνου στο γευστικό αποτέλεσμα 
Γευστική δοκιμή και σχολιασμός 4 κρασιών,συνοδεια κρύου πιάτου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.