Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΘΕΣΗ ''ΕΡΓΑ ΓΗΣ” – LAND ART CINEMA PROJECT ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ!



Δελτίο Τύπου

LAND ART CINEMA PROJECT με τον Ορίζοντα Γεγονότων
«Έργα ΓΗΣ»
στα πλαίσια του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Πελοποννήσου «Γέφυρες»
στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (Δαμασκηνού 57)
13 – 18 Οκτωβρίου 2017

Εγκαίνια: Παρασκευή 13/10, 19.00


Η "Τέχνη της Γης" (Land Art), μια "ξεχασμένη" καλλιτεχνική πρακτική, ασχολείται με τη δημιουργία εφήμερων έργων με υλικά της φύσης, με σεβασμό στο τοπίο και τους μετεωρισμούς του. Απευθύνεται μ' αυτό τον τρόπο, σττη μνήμη του τόπου και στη διατήρηση ττου φυσικού περιβάλλοντος, δυό έννοιες που έχουν τόσο διαταραχθεί στη σύγχρονη εποχή.
Το Land Art Project ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου, στη Σύρο, με κεντρική ιδέα τη διάδρασή μας με τη γη και τα υλικά της.
Ονομάσαμε «Έργα ΓΗΣ» τις εικαστικές παρεμβάσεις που έγιναν σε μια τοποθεσία, που επιλέχτηκε λόγω της αυθεντικής κυκλαδίτικης φυσικής ομορφιάς της και μας παραχωρήθηκε.
Επί ένα τριήμερο χρησιμοποιώντας από τα διαθέσιμα φυσικά υλικά που βρήκαμε διάσπαρτα στον χώρο αλλά και με δικά μας υλικά και art objects, πραγματοποιήσαμε επιτόπου έργα που κινούνται ανάμεσα στους άξονες της γλυπτικής, των κατασκευών, των site specific installations, της land art και της performance.
Επίσης, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δημιουργήθηκαν έργα και σε άλλα μέρη, πάντα με αγάπη προς τη φύση ή με αφορμή οικολογικά συμβάντα.
Και ενώ οι δράσεις συνεχίζονται και νέα έργα μέλλεται να γίνουν, όσα ανήκουν ήδη στο παρελθόν έχουν καταγραφεί με φωτογραφίες και video και παρουσιάζονται σε μία Έκθεση Τεκμηρίων (documents), σαν μια ζωντανή κινηματογραφική αφήγηση, στα πλαίσια του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Πελοποννήσου "Γέφυρες" και σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.