Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

"ΕΠΟΧΙΑΚΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ"!

Φωτεινή Πανάβου
Οι εποχές αλλάζουν και μπορεί να έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οδηγούν ακόμα και σε «Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή». Μάλιστα, για τα τελευταία 20 χρόνια, οι ερευνητές γνωρίζουν ότι οι καιρικές συνθήκες, ιδίως οι εποχιακές μεταβολές των καιρικών φαινομένων που σχετίζονται με έκθεση στο ηλιακό φως, μπορεί να επηρεάσουν δραματικά τις διαθέσεις και τα συναισθήματα των λαών.
Συγκεκριμένα, η μειωμένη έκθεση στον ήλιο, φαίνεται να επιδρά σε σημαντικό βαθμό στην αλλαγή της διάθεσης και της συμπεριφοράς μας.
Ιδιαίτερα το φθινόπωρο η αλλαγή είναι μεγάλη. Η διάθεσή μας αλλάζει, δεν είμαστε το ίδιο ευδιάθετοι, ενώ πολλές φορές δεν έχουμε όρεξη να εμπλακούμε σε καθημερινές δραστηριότητες ή διεκπεραιώνουμε τις υποχρεώσεις μας με πιο αργό ρυθμό.
Η συγκεκριμένη διαταραχή μπορεί πολύ εύκολα να εμφανιστεί στον οποιονδήποτε και μοιάζει αρκετά με την κατάθλιψη, αλλά διαφοροποιείται σε πολλά σημεία. Το πιο χαρακτηριστικό της εποχιακής συναισθηματικής διάθεσης είναι πως εμφανίζεται σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο μέσα στο χρόνο. Τα άτομα εμφανίζουν περισσότερο υπερυπνία παρά αϋπνία. Επίσης, ένα ακόμα σύμπτωμα είναι η αυξημένη όρεξη για κατανάλωση υδατανθράκων.
Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες πολύ απλές κινήσεις στην καθημερινότητα μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες αν γίνουν με τον σωστό τρόπο.
Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με τροφές που χαρίζουν ενέργεια. Δηλαδή: Με φρούτα και φρέσκα λαχανικά, αμυλούχες τροφές (ψωμί, ζυμαρικά, πατάτες, δημητριακά ολικής αλέσεως, κ.ά.), ελαιόλαδο, ψάρια ( είναι η καλύτερη πηγή ζωικής πρωτεΐνης) και νερό, το οποίο απομακρύνει γρήγορα τις τοξίνες από τον οργανισμό, διατηρώντας έτσι τη ζωντάνια του. Σημαντική επίσης είναι η γυμναστική. Να γυμνάζεστε όχι υπερβολικά αλλά τόσο όσο να σας προσφέρει την αίσθηση της χαράς και αναζωογόνησης. Και μη ξεχνάτε να γελάτε αφού αποδεδειγμένα ένα λεπτό γέλιου ισοδυναμεί με 45 λεπτά χαλάρωσης!

Πηγή:http://labelnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.