Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΕΛΟΣ Ο ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ!

Γράφει ο Ιωάννης Β. Καραπανάγος
  • Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 23:50΄
Η μέρα παρέδωσε τη σκυτάλη στη νύχτα και αποδείχτηκε ότι ο πύρινος εφιάλτης τελείωσε. Μετά από δύο ολόκληρες ημέρες μάχης με τις φλόγες των Γερανείων, η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, αφού στο μέτωπο, αυτή την ώρα, δεν είναι ορατή ούτε μία κόκκινη εστία.
Ένα αποτέλεσμα που οφείλεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πιλότων των εναέριων μέσων κατάσβεσης, των επίγειων δυνάμεων, των πεζοπόρων τμημάτων Στρατού και Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας, των εθελοντών, με αιχμή του δόρατος τον Σύλλογο Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου, καθώς και των λοιπών επώνυμων ή ανώνυμων ηρώων. 
Ταυτόχρονα, διαπιστώσαμε, με μεγάλη ικανοποίηση, ότι απλώθηκε μια ομπρέλα κοινωνικής αλληλεγγύης και συνεισφοράς συνδημοτών μας προς τους ανθρώπους εκείνους που, για δύο 24ωρα, αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες, την κόπωση, τις ιδιομορφίες και το δύσβατο του εδάφους για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. 
Βέβαια, επίγειες δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε σε περίπτωση αναζωπύρωσης να επέμβουν άμεσα. Κάτι που φυσικά απευχόμαστε. 
Αναμφισβήτητα, αξίζουν συγχαρητηρίων όλοι εκείνοι που εκτέλεσαν το υπηρεσιακό τους καθήκον άψογα, οι εθελοντές που συμπαραστάθηκαν στους κρατικούς λειτουργούς με τον καλύτερο τρόπο, αλλά και οι ανώνυμοι πολίτες για την ανθρωπιά τους.
Ένα μεγάλο Εύγε για όσα μας διδάξατε!

Τελευταία φωτογραφικά στιγμιότυπα, από το μέτωπο της πυρκαγιάς, με το φως της ημέρας,  σήμερα και ώρα 18:15΄








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.