Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΙΟΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Περαχώρα, 3 Φεβρουαρίου 2024
Η κα Πέτρα Τερζή, η κα Παναγιώτα Κασίμη και ο κ. Γιάννης Αικατερίνης στην τελετή απονομής βραβείων του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου Κορινθίας ''ΓΕΦΥΡΕΣ''

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ του Συγγραφέα, Σκηνοθέτη, Θεατρικού και Ραδιοφωνικού Παραγωγού Γιάννη Αικατερίνη, για τον Αρχαιολογικό Χώρο του Ηραίου Περαχώρας, προβλήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Χωριού μας, προκαλώντας τα πλέον ευμενή σχόλια, το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2024.
Στην εκδήλωση προβολής του ντοκιμαντέρ απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα, από τον κ. Γιάννη Αικατερίνη και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου Κορινθίας ''ΓΕΦΥΡΕΣ'' κα Πέτρα Τερζή, στην Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορίνθου κα Παναγιώτα Κασίμη.
Η κα Κασίμη, φανερά συγκινημένη, παρέλαβε την πλακέτα και ανέφερε, μεταξύ των άλλων, ότι ''η διαχείριση των αρχαιοτήτων δεν είναι εύκολη δουλειά. Θέλει χρόνο, θέλει χρήμα, θέλει μεράκι'', ότι ''έχω σύνδεση με την περιοχή γιατί είναι η μάνα μου από εδώ'' και ότι ''τα σχολεία μας πρέπει να επισκέπτονται το Ηραίον της Περαχώρας''.
Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Κωνσταντίνος Μπίσδας, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός αφηγητής, της ιστορίας του Ηραίου, στο ντοκιμαντέρ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ είχε συμμετάσχει στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου Κορινθίας ''ΓΕΦΥΡΕΣ'', που είχε πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου τον περασμένο Νοέμβριο και του είχε απονεμηθεί το Α΄ Βραβείο Ταινίας Τεκμηρίωσης Μεσαίου Μήκους.

Συγχαρητήρια στον κ. Γιάννη Αικατερίνη που ανέλαβε την πρωτοβουλία και επιμελήθηκε τη σκηνοθεσία, καθώς και σε όλους τους συντελεστές παραγωγής του ντοκιμαντέρ! 


Πηγή Βίντεο: https://www.perahora.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.