Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΔΥΟ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

  • ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στο ''Κουτί της Πανδώρας''
Image result for τσιπρασ πρωθυπουργοσ
Αξιότιμε κύριε Αλέξη Τσίπρα, 
Πρόεδρε τού ΣΥΡΙΖΑ και τής Κυβέρνησης,
Κατ' αρχήν σάς συγχαίρω για τη μεγάλη εκλογική και πολιτική σας νίκη απέναντι στις δυνάμεις τής οπισθοδρόμησης και τού παλιού και πολλαπλώς φθαρμένου πολιτικού κατεστημένου τής ΝΔ και τού ΠΑΣΟΚ.

Ως ενεργός πολίτης αυτής τής χώρας, προσδοκώ από εσάς προσωπικά και από το κόμμα σας ένα νέο, δυναμικό και ελπιδοφόρο ξεκίνημα σε όλα τα επίπεδα.
Θέλω, λοιπόν, να σάς παρακαλέσω θερμά να εισηγηθείτε ως επόμενο Πρόεδρο τής Δημοκρατίας έναν Έλληνα με ακτινοβολία, κύρος και προσωπικότητα, έναν συμπολίτη μας μακριά από στενές κομματικές δεσμεύσεις και βεβαίως - σε καμμία περίπτωση - πρόσωπο από το ξεπερασμένο, φθαρμένο και εν πολλοίς υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση πολιτικό προσωπικό.
Υπό την έννοια αυτή, η φημολογούμενη υποψηφιότητα τού κυρίου Αβραμόπουλου ("ειδικού" περί τίς δημόσιες σχέσεις κατά τα άλλα) και παρεμφερούς κατηγορίας πολιτικών οι οποίοι έτσι κι αλλιώς "κουβαλάνε" όλα τα τεράστια λάθη και τίς παραλείψεις τού πρόσφατου παρελθόντος, θα προκαλούσε μεγάλη απογοήτευση όχι μόνον τών ψηφοφόρων σας, αλλά και όλων όσοι πιστεύουν στις δικές σας αξίες και αρχές και ελπίζουν σε μια νέα Ελλάδα.
Η υποψηφιότητα και - κατ' επέκτασιν - η εκλογή ενός Προέδρου τής Δημοκρατίας με αδιαμφισβήτητο ήθος και κύρος σε πανελλήνιο ή/και διεθνές επίπεδο θα αναπτέρωνε ακόμη περισσότερο τίς ελπίδες και τίς προδοκίες τών απανταχού Ελλήνων για ένα καλύτερο αύριο.

Με Εκτίμηση,
Παναγιώτης Μπενάς
Υποπτέραρχος Μηχανικός ΠΑ ε.α. - Πολιτικός Επιστήμονας 


================================
  • "ΩΔΙΝΕΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΕΚΕ ΜΥΝ"
  • Δημοσιεύτηκε στο ''Κουτί της Πανδώρας''
Image result for τατσόπουλος

Κύριε Τατσόπουλε, για μια ακόμη φορά μάς εκπλήξατε δυσάρεστα, πολύ δυσάρεστα, με το υμνητικό σας σχόλιο για την επιλογή τού κυρίου Παυλόπουλου.
Το επιχείρημά σας είναι πολύ αδύναμο και ουσιαστικά ανύπαρκτο. Το γεγονός ότι ο κύριος Παυλόπουλος επισκεπτόταν συχνά το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο και - άρα - αγόραζε πολλά βιβλία, και - άρα - μάλλον διάβαζε πολύ, ΔΕΝ λέει και τίποτε. ΧΙΛΙΑΔΕΣ συμπολίτες μας κάνουν ακριβώς το ΙΔΙΟ...
Εφόσον δημοσιοποιείτε τίς απόψεις σας επί παντός επιστητού, ΟΦΕΙΛΕΤΕ να τεκμηριώνετε τίς απόψεις σας - ιδιαίτερα τίς όποιες ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ απόψεις σας.
Παραθέτω, εδώ, ένα μικρό απόσπασμα από την επιστολή μου η οποία δημοσιεύτηκε χτες (17/2) στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (σελ. 46):
"...Η εκλογή ενός Προέδρου της Δημοκρατίας με αδιαμφισβήτητο ήθος και κύρος σε πανελλήνιο ή/και διεθνές επίπεδο θα αναπτέρωνε ακόμη περισσότερο τις ελπίδες και τις προσδοκίες των απανταχού Ελλήνων για ένα καλύτερο αύριο."
Κύριε Τατσόπουλε, ΟΦΕΙΛΕΤΕ να εξηγήσετε λεπτομερώς στους όποιους ψηφοφόρους σας ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ η επιλογή-υποψηφιότητα ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ είναι "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ" επιλογή (!!!)
Με άλλα λόγια, ΟΦΕΙΛΕΤΕ να μάς αναλύσετε διεξοδικά ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι "τα έργα και οι ημέρες" τού κυρίου ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ κατά τα τελευταία 41 περίπου χρόνια τής ενασχόλησής του με την Πολιτική...
ΓΙΑΤΙ, ας πούμε, ΔΕΝ θα ήταν καλές ή και "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ" οι επιλογές μιας ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΗ, μιας ΕΛΕΝΗΣ ΓΛΥΚΑΤΖΗ-ΑΡΒΕΛΕΡ, ενός ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΑ, ενός ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ;;;
Γνωρίζω ότι είμαι πολύ επικριτικός απέναντί σας, ακόμη και "καυστικός", αλλά θα περίμενα από έναν συγγραφέα τού ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ επιπέδου (έχω διαβάσει αρκετά από τα βιβλία σας) μια πιο σοβαρή προσέγγιση τού σημαντικότατου αυτού ζητήματος...

Παναγιώτης Μπενάς
Υποπτέραρχος Μηχανικός ΠΑ ε.α. - Πολιτικός Επιστήμονας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.