Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

Άρθρο του Γιάννη Β. Καραπανάγου 
  • Τραγούδι: ''Δεν σε φοβάμαι'' - Μελίνα Ασλανίδου
Image result for δημοψήφισμα
«Το μνημόνιο το βράδυ των εκλογών, που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτο κόμμα, δεν θα υπάρχει. Κι αυτό το ξέρουν πάρα πολύ καλά στις Βρυξέλλες και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού». Αυτό είχε δηλώσει ο σαραντάχρονος Πρωθυπουργός μας, σε τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Πριν μία εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό θέτοντας ένα συγκεκριμένο ερώτημα για το δημοψήφισμα. ΝΑΙ Ή ΟΧΙ στην τελευταία πρόταση των τοκογλύφων-δανειστών μας (διορθώνω, των θεσμών καλύτερα), ενώ, ταυτόχρονα, διαβεβαίωνε ότι η Ελλάδα επιδιώκει λύση εντός Ευρωζώνης.
Εδώ και μία εβδομάδα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πήραν φωτιά. Ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, διαγγέλματα, παραποίηση γεγονότων και απίστευτη προπαγάνδα. Μέχρι και ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκανε παρέμβαση υπέρ του ΝΑΙ. Ευτυχώς, γιατί είχαμε ξεχάσει τη φωνή του μετά από τόσα χρόνια σιωπής.
Επίσης, ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στην πλατεία Κοτζιά, ενώπιον υποστηρικτών του, λέγοντας, μεταξύ των άλλων, ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Κι αναρωτιέμαι, υπάρχουν ακόμη ΄Ελληνες υποστηρικτές του;
Γενικότερα, βαρυσήμαντες τοποθετήσεις με ωραία φραστικά σχήματα και τάσεις καταστροφολογίας από τους υποστηρικτές του ΝΑΙ, εκκλήσεις για αξιοπρέπεια και εθνική υπερηφάνεια από τους υποστηρικτές του ΟΧΙ.
Στη μέση, για μία ακόμη φορά, οι Έλληνες πολίτες. Αμήχανοι, φοβισμένοι, άβουλοι, πολλές φορές χωρίς προσωπική άποψη και γνώμη, αποχαυνωμένοι και προσηλωμένοι στο σήμερα και όχι στο αύριο, αναζητούν την καλύτερη λύση με γνώμονα τα ατομικά τους συμφέροντα ή τα συμφέροντα της Χώρας τους, όπως αυτά τα αντιλαμβάνεται ο καθένας τους.
Η ανάγνωση της σκοπιμότητας διεξαγωγής του δημοψηφίσματος έχει πολλές πτυχές. Από την πλευρά μου, θεωρώ πως το ερώτημα ενός δημοψηφίσματος, χωρίς αντίκρισμα, που τίθεται προς τον Ελληνικό λαό, είναι σαφές και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Έρχεται τρίτο μνημόνιο, με τα όποια σκληρά μέτρα. Κι αυτή τη φορά θα έχει και τη συγκατάθεση του κυρίαρχου λαού! Όχι μόνο της Βουλής!
Αυτή την εβδομάδα διαπιστώνεται η τρομοκρατία που ασκείται από τους εκβιαστές τοκογλύφους- δανειστές μας (διορθώνω, των θεσμών καλύτερα), με τις κλειστές τράπεζες και τη συνεργασία των κομμάτων του μνημονιακού τόξου, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Βρήκαν την χρυσή ευκαιρία, που η ίδια η κυβέρνηση τους έδωσε, να υπερασπιστούν την πολιτική της υποταγής στα κελεύσματα της Ευρωζώνης και την υπογραφή των προηγούμενων μνημονίων. 
Αντί η Κυβέρνηση και η αντιπολίτευση να ενωθούν και να δηλώσουν ΟΧΙ σε νέο μνημόνιο περαιτέρω εξαθλίωσης και ΝΑΙ σε συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την ανάπτυξη, βάλλουν, κατά ριπάς, η μία εναντίον της άλλης. Δυστυχώς η ιστορία, που μας θέλει διχασμένους σε εξαιρετικά κρίσιμες καταστάσεις, επαναλαμβάνεται με καταστροφικά αποτελέσματα.
Ποιος ο ρόλος της σημερινής κυβέρνησης; Θέτω το ερώτημα γιατί δεν έχει νόημα να ασκήσω κριτική στην πολιτική και στην τακτική των χειρισμών που ακολούθησε στις διαπραγματεύσεις, μετά την 20η Φεβρουαρίου. 
Η σημερινή κυβέρνηση είναι τόσο αθώα ή εξυπηρετεί συμφέροντα; Γιατί έδωσε το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να ξεσπαθώσει υπέρ των μνημονίων και μάλιστα με κλειστές τις Τράπεζες; Τι πραγματικά επιδιώκει; Ως απάντηση, εστιάζω την προσοχή μου σε μία από τις πολλές δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Σε συνέντευξή του, στον Ant1, είπε: «Οι τράπεζες θα ανοίξουν σύντομα, θα ανοίξουν όταν υπάρξει συμφωνία. Να μην ανησυχεί ο κόσμος, σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα θα έχουμε συμφωνία». 
Επομένως, είναι ξεκάθαρο! Είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ, θα έχουμε συμφωνία μέσα σε 48 ώρες! Είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ, θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο. Απλά στην περίπτωση του ΟΧΙ, ο Θάνατος μας δεν θα είναι ακαριαίος, αλλά αργός και βασανιστικός, όπως καλά κρατεί πέντε ολόκληρα χρόνια τώρα. 
Ξαφνικά, ξεχάσαμε ότι οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας, που μπροστά στα συμφέροντά τους δεν λοιδορούν σε τίποτα, ως γνήσιοι αποικιοκράτες, μας κτυπούσαν αλύπητα με το μαστίγιο τους, θεωρώντας μας σύγχρονους σκλάβους τους! Ξαφνικά, ξεχάσαμε τις ολέθριες συνέπειες των περασμένων μνημονίων και τις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της υπογραφής τους και τώρα λέμε ΝΑΙ σε νέο μνημόνιο και μάλιστα πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις υπέρ αυτού!
Τελικά, είμαστε λαός που ξεχνά τόσο εύκολα; Το θέατρο του παραλόγου σε όλο του το μεγαλείο!
Γι΄αυτό και επιβάλλεται ο Ελληνικός λαός να ψηφίσει ΟΧΙ, έστω κι αν δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στη συνέχεια. Αυτή η απόφαση δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αποδοχή της πρότασης της Κυβέρνησης, αλλά ως προσωπική του απόφαση γνήσιας εθνικής και συλλογικής συνείδησης αφού, κατά την προσέγγισή του, λάβει υπόψη και τις ακόλουθες παραμέτρους:
Ψηφίζοντας ΟΧΙ αποδεικνύει ότι είναι άξιος συνεχιστής των προγόνων του και ότι δεν υπολογίζει κανένα ατομικό συμφέρον μπροστά στο Εθνικό συμφέρον, όπως ο αγέρωχος Στρατηλάτης και ένας από τους Απελευθερωτές του Έθνους μας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Ψηφίζοντας ΟΧΙ καταδικάζει νέο μνημόνιο εξαθλίωσης και αποτίει φόρο τιμής στους χιλιάδες συνανθρώπους μας που αυτοκτόνησαν, λόγω της κρίσης, μετά το 2010 και που κανένας πια δεν αναφέρεται σε αυτούς.
Ψηφίζοντας ΟΧΙ αποτίει φόρο τιμής στους άνεργους, στους εργαζόμενους, στα νοικοκυριά, που έχουν διαπιστώσει το εισόδημά τους να χάνεται ή να μειώνεται ουσιαστικά η ποιότητα ζωής τους με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, καθώς και με τις δραστικές μειώσεις των δαπανών σε θέματα υγείας
Ψηφίζοντας ΟΧΙ στέλνει ένα σαφές μήνυμα στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο και προς κάθε κατεύθυνση, που εξακολουθεί να ψεύδεται ασύστολα και έχει οδηγήσει τη Χώρα στο χείλος του γκρεμού πως δεν εμπαίζεται και δεν πείθεται από κανένα πειθήνιο όργανο της Τρόικας (διορθώνω, των θεσμών καλύτερα) και των συμμάχων της στο εσωτερικό της Χώρας.
Ψηφίζοντας ΟΧΙ καταδικάζει τον όποιο διχασμό σπέρνει η διαφορετική πολιτική γραμμή κάθε κόμματος στη Χώρα μας, στέλνοντας σαφές μήνυμα πως η εθνική ομοψυχία πρέπει να πρυτανεύει και όλοι οι Έλληνες, με ένα στόμα, να βροντοφωνάξουν ΟΧΙ σε νέο μνημόνιο περαιτέρω εξαθλίωσης και ΝΑΙ σε συμφωνία για βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και ανάπτυξη. Γιατί εάν αυτό γινόταν, αντιλαμβάνεστε ότι μόνο τότε οι Ευρωπαίοι θα προβληματιζόντουσαν πραγματικά.
Διαφορετικά είναι απογοητευτικό και λυπηρό, να επικρατήσει το ΝΑΙ, χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες, παραδίνοντας λευκή επιταγή. Αυτό ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Παράλληλα, το μήνυμα που θα σταλεί σε κάθε γωνιά της γης είναι πως η εθνική μας ταυτότητα έχει αλλοιωθεί και πως εναποθέτουμε τις τύχες μας αλλά και τις ζωές μας στα πόδια των τοκογλύφων-δανειστών μας
(διορθώνω, των θεσμών καλύτερα). Κι αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό για το μέλλον αυτής της Χώρας και των παιδιών μας!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.