Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΦΟΡΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΤΕΥΤΗ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΗΡΑΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου και Θεοφόρου Ιωάννου του Νηστευτή, στο ομώνυμο εξωκλήσι του Αρχαιολογικού Χώρου του Ηραίου Περαχώρας, το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017. 
Ένα εξωκλήσι που κυρίως επιβλέπουν και φροντίζουν, τόσο πρώην Αρχαιοφύλακες του χώρου, όπως οι κ.κ. Σωτήρης Πρωτοπαππάς και Σπύρος Δημόπουλος, όσο και οι νυν Αρχαιοφύλακες κα Σοφία Περδίκη, καθώς και οι κ.κ. Δημήτρης Αναστασόπουλος και Κώστας Μερτσανίδης.   
Ο Άγιος και Θεοφόρος Ιωάννης ο Νηστευτής, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και αρχικά είχε ως ασχολία τη χαρακτική τέχνη. 
 
Σ΄αυτόν απονεμήθηκε, για πρώτη φορά, από τη Σύνοδο της Κωνσταντινουπόλεως, το 587, ο τίτλος ''Οικουμενικός Πατριάρχης''.
Την προσωνυμία ''Νηστευτής'' έλαβε για τη μεγάλη του ροπή προς την άσκηση και τη νηστεία.
Οι άριστες καιρικές συνθήκες ευνόησαν την προσέλευση προσκυνητών, οι οποίοι παρακολούθησαν με κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία μετ΄αρτοκλασίας.

Ακολούθησε καφές και στη συνέχεια οι προσκυνητές απόλαυσαν τις γευστικές δημιουργίες, που είχαν παρασκευάσει η κα Μαρία Σ. Πρωτοπαππά και η κα Σοφία Δημοπούλου-Πρωτοπαππά, ενώ ο Σπύρος Χ. Φόρτης επιμελήθηκε, με προθυμία, της διανομής. 

 










 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.