Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ!

Επιμέλεια: Γιάννης Β. Καραπανάγος
  • Περαχώρα, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, 14 και 15 Αυγούστου 2016

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μα και του κόσμου όλου, "το Πάσχα του καλοκαιριού", τιμώντας τη γιορτή της Μητέρας του Θεού αλλά και της δικής μας Ουράνιας Μητέρας, του ιερότερου από τα πρόσωπα της Ορθοδοξίας.
Της Γυναίκας που αναδείχθηκε ''τιμιωτέρα των Χερουβείμ και ενδοξοτέρα ασυγκρίτως των Σεραφείμ''. Της Γυναίκας που γκρέμισε το ''μεσότειχον της έχθρας'' ανάμεσα στο Θεό και στον ξεπεσμένο άνθρωπο και χάρισε στο ανθρώπινο γένος, με τον υπερφυσικό Της Τόκο, τη χαρά της λύτρωσης από την αμαρτία, τη ζωή, την αφθαρσία, τη μακαριότητα της Βασιλείας των Ουρανών.
Η Κοίμηση και η Μετάσταση στους Ουρανούς της Υπεραγίας Θεοτόκου γιορτάστηκε με ξεχωριστή ευλάβεια και στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Περαχώρας, τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα. 
 
Το βράδυ της παραμονής έλαβε χώρα Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα. Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας, στον κεντρικό δρόμο της Περαχώρας, με χαρακτηριστικό γνώρισμα την έλλειψη τμήματος φιλαρμονικής, για τους γνωστούς πλέον λόγους. 
Παρόντες ο Δημάρχος κ. Γιώργος Γκιώνης, η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Πρωτοπαππά, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αθανάσιος Γεωργίου, Αναστάσιος Σακελλαρίου και Σωτήρης Πέρρας, ο Διοικητής της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου, Ταξίαρχος κ. Μηνάς Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου κ. Γιώργος Ρουμελιώτης, o Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πισίων κ. Γιάννης Γκίκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Δρίτσας και Στάθης Συλαϊδής, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γιάννης Μαυροειδής. Επίσης, παρόντες εκπρόσωποι Τοπικών Συλλόγων, όπως ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας κ. Σωτήρης Πρωτοπαππάς, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικιστών Λίμνης Ηραίου και Α΄ Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Περαχώρας κ. Παναγιώτης Θώδης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας κα Κωνσταντίνα Ράπτη.
Ανήμερα το πρωϊ τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.










































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.