Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΕΙ...

Από Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης

Φαίνεται ότι με τις εθνικιστικές γελοιότητες που ετοιμάζει ο δικτάτορας Ερντογάν στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, θέλει να δημιουργήσει ένα νέο κύκλο εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς -μεταξύ άλλων- δυο θέματα τον ενοχλούν ιδιαίτερα: πρώτον, οι σοβαρές συμμαχίες που έχει αναπτύξει η Ελλάδα με ισχυρές χώρες του Κόλπου αλλά και με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, και δεύτερον, η απόφαση των εταιρειών Exxon Mobil, Total και ENI, να επιστρέψουν στην Ανατολική Μεσόγειο το φθινόπωρο.
Ο ανατολίτης δικτάτορας φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να τραβήξει συνολικά το Κυπριακό στα όριά του δοκιμάζοντας τις αντοχές – ανοχές της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ. Όλη αυτή η φασιστική φιέστα που ετοιμάζουν στα κατεχόμενα, έχει σαν στόχο να βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό της Λευκωσίας έχοντας εξασφαλισμένη την ανοχή για μια ακόμα φορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο δικτάτορας την γελοιοποιεί.
Η Κύπρος ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κατεχόμενα είναι το μοναδικό μέρος της Ευρώπης που βρίσκεται υπό κατοχή από το τουρκικό κράτος, ένα κράτος πειρατικό, κέντρο της ισλαμικής τρομοκρατίας το οποίο τα τελευταία χρόνια εκ συστήματος λειτουργεί με την ανοχή όλων, ως κράτος τρομοκράτης. Το ότι καθοδήγει και υποθάλπει ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, το ομολογούν οι ίδιοι οι Τούρκοι. Παρόλα αυτά, η Μέρκελ και η γερμανική διπλωματία, απροκάλυπτα αποτελούν τους ισχυρούς προστάτες του τούρκικου επεκτατισμού και των ισλαμοφασιστών που πατρονάρουν.
Είναι αστείο πλέον -στα όρια του γελοίου- να επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι κυρώσεις για ελάσσονος σημασίας ζητήματα πολιτικής ορθότητας και να κλείνουν τα μάτια στον ισλαμοφασιστικό επεκτατισμό της Τουρκίας, τον οποίο διαλαλεί εκατό φορές την ημέρα ο Ερντογάν απειλώντας ευθέως χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως είναι η Κύπρος και η Ελλάδα.
Ο ανατολίτης φασίστας Ερντογάν, με δυο λόγια προτείνει δυο ξεχωριστά κράτη με ισότιμο διεθνές καθεστώς. Να νομιμοποιήσει τα κατεχόμενα, την εισβολή, τον τουρκικό επεκτατισμό, την διεθνή αλητεία στη διεθνή κοινότητα και εντός των ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όλον αυτόν το νέο κύκλο εντάσεως που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Ερντογάν, ο εκλεκτός δικτάτορας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μόνη δύναμη που μπορεί να τον σταματήσει είναι οι ΗΠΑ. Ωστόσο, μέχρι να μάθουμε τι θα αποφασίσει να πράξει ο αμερικανικός παράγοντας, ο Τούρκος σουλτάνος θα ενεργεί μόνος δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
Σε αυτή τη νέα πρόκληση, η Ελλάδα δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να μείνει αδρανής παρατηρητής για λόγους εθνικής αξιοπρέπειας αλλά και πολιτικής αναγκαιότητας. Ήδη οι συμμαχίες στις οποίες αναφερθήκαμε στην αρχή, αποτελούν μια ασπίδα προστασίας, μια ουσιαστική επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας.

Πηγή: https://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.