Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΕΠΙΒΑΤΗΣ!

Η αεροπορική περιπέτεια και η πολιτική προσγείωση.

 Αντώνης Φουρλής

Φωτογραφία αρχείου - Βουλή, Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
EUROKINISSI

Λυπάται «ξεκάθαρα». Είναι μία κακή διατύπωση στα ελληνικά και μάλλον αδόκιμη. Μπορώ να λυπάμαι ειλικρινά, να λυπάμαι βαθιά, να λυπάμαι πολύ - αλλά «ξεκάθαρα»;
Το «ξεκάθαρα» πηγαίνει περισσότερο στο ξεκαθαρίζω.
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής αυτό κάνει. Πρώτα «καθαρίζει» και κατόπιν ξεκαθαρίζει. Με το «ξεκάθαρα», υπαινίσσεται ότι κακώς τα ΜΜΕ και οι πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κατακρίνουν, ή τον κατακεραυνώνουν, ή τον αποδοκιμάζουν.
Ουσιαστικά το «ξεκάθαρα» μοιάζει με διόρθωση: Τι δεν καταλαβαίνετε από όσα εξήγησα στην ανακοίνωσή μου;
Μόνο που λείπουν πράγματα από την ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη.
Λείπει η ειλικρινής απολογία, γιατί πουθενά δεν απολογείται για την λεκτική έστω βία - αν δεχθούμε την διαβεβαίωση του πρώην υπουργού, ότι δεν υπήρξε φυσική, αν και στο βίντεο που όλοι είδαμε διακρίνεται και χειρονομία - προς το θύμα. Δεν απευθύνεται πουθενά στον υπάλληλο, προκειμένου να του ζητήσει συγνώμη επειδή του έβαλε τις φωνές και του άρπαξε το τηλέφωνο εν ώρα εργασίας του.
Λείπει η ειλικρινής μεταμέλεια για μία συμπεριφορά που θα οδηγούσε εύκολα ένα πολίτη στην προσαγωγή ή στην σύλληψη. Δηλαδή η μεταμέλεια για κατάχρηση της ιδιότητας του πολιτικού, του πρώην υπουργού και του βουλευτή.
Λείπει και η δέσμευση ότι δεν θα επαναλάβει τέτοια συμπεριφορά στο μέλλον. Μάλλον δεν έχει αντιληφθεί, δηλαδή, τι συνέβη. Ο Αυγενάκης γράφει στην ανάρτησή του στο πρώην Twiter (“X”), ότι «το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».
Το υποβαθμίζει.
Δεν αντιλαμβάνεται πόσο κακό παράδειγμα δίνει με την συμπεριφορά του.
Δεν αντιλαμβάνεται, προφανώς, ούτε γιατί διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.
Δεν αντιλαμβάνεται προς τι ο θόρυβος.
Και δεν αντιλαμβάνεται, γιατί κάποιος άλλος μπορεί να είχε την ευαισθησία να παραιτηθεί από βουλευτής, γιατί αυτή δεν είναι συμπεριφορά συνειδητοποιημένου πολίτη - ούτε φυσικά συμπεριφορά πολιτικού και βουλευτή.
Ο Αυγενάκης εξακολουθεί να πιστεύει σήμερα, ότι ήταν ο σημαντικότερος επιβάτης σε μία αεροπορική πτήση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου κακώς έχασε την ευκαιρία να επιβιβαστεί ελαφρώς καθυστερημένος.
Αν ήθελε να είναι πράγματι ο σηματικότερος επιβάτης, έπρεπε να πράττει και να σκέφτεται ανάλογα. Και να πάρει την επόμενη πτήση.


Από τον τραμπουκισμό σε υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελ.Βενιζέλος» στην διαγραφή του και την εισαγγελική έρευνα. O υπάλληλος του αεροδρομίου κατέθεσε μήνυση κατά του κ. Αυγενάκη.

Πηγή: https://www.huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.