Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ;

Αυτή η μέρα ανήκει σε μια χρονική περίοδο πένθους και περισυλλογής για τους απανταχού Έλληνες.

Δρ Ευάγγελος Στεργιούλης, Αρθρογράφος
Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ε. α. Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εκδηλώσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, Κυριακή 20 Ιουλίου 2024.
EUROKINISSI

Η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και χρειάζεται το ενδιαφέρον και η συμμετοχή όλων των πολιτών για την υποστήριξη της και την προστασία της από επιβουλές τρίτων. Και δυστυχώς η Ελλάδα πλήρωσε βαρύ τίμημα με μία επταετή δικτατορία, γεγονός που αναμφισβήτητα δικαιολογεί τον εορτασμό της αποκατάστασης της δημοκρατίας στη Χώρα.
Κάθε χρόνο, λοιπόν, τέτοια μέρα καθιερώθηκε να εορτάζεται η αποκατάσταση της δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο με την παράθεση πλουσίων εδεσμάτων και ποτών συνοδεία μουσικής, αναμνηστικών φωτογραφιών και επίδειξης κάθε μορφής φιλαρέσκειας εκ μέρους πολλών προσκεκλημένων, εικόνες που κατακλύζουν τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα!
Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση ανακύπτει μία σειρά έλλογων και εύλογων ερωτημάτων σχετικά με την καθιερωμένη ημέρα εορτασμού για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και τους συμμετέχοντες «υψηλούς και μη» προσκεκλημένους του προεδρικού μεγάρου:
-Πώς μπορείτε να διασκεδάζετε απολαμβάνοντας εκλεκτά εδέσματα, σαμπάνιες και μουσική αυτή τη μέρα, όταν εκείνη την περίοδο ένας ολόκληρος κόσμος πενθούσε - και πενθεί ακόμη και σήμερα - για το χαμό χιλιάδων ανθρώπων σφαγιασθέντων από τους τούρκους εισβολείς;
-Πως μπορείτε να φοράτε τα γιορτινά σας κουστούμια, σμόκιν και τουαλέτες, όταν εκείνη την περίοδο, σε μία πραγματική κόλαση πολέμου, χιλιάδες άνθρωποι έβλεπαν τα σπίτια τους να καίγονται και τις περιουσίες τους ν´ αρπάζονται, Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι να εκτελούνται σε ομαδικούς τάφους και γυναίκες να βιάζονται;
-Πως μπορούμε να μιλάμε για αποκατάσταση της Δημοκρατίας όταν εκείνη την περίοδο η ελληνική κυβέρνηση με το πρόσχημα ότι η Κύπρος κείται μακράν (!) άφηνε αβοήθητους τους Κύπριους στο δεύτερο Αττίλα που επακολούθησε, με ακόμη μεγαλύτερες σφαγές και καταστροφές;
Η προδοτική χούντα κατέρρευσε αμέσως με την εισβολή του Αττίλα, αλλά και με την προδοτική συμπεριφορά κάποιων δήθεν συμμάχων της Χώρας που στήριξαν την τουρκική εισβολή. Δεδομένου ότι η πεμπτουσία της δημοκρατίας είναι η δικαιοσύνη, ουδείς όμως λογοδότησε σε αυτή τη Χώρα για την προδοσία της Κύπρου!
Τούτων δοθέντων, λοιπόν, μήπως πρέπει να καθιερωθεί μια άλλη ημερομηνία για τον εορτασμό της αποκατάστασης της δημοκρατίας και να αφήσουμε αυτή τη μέρα που ανήκει σε μια χρονική περίοδο πένθους και περισυλλογής για τους απανταχού Έλληνες, αλλά και για κάθε λαό που αγωνίζεται για τα ιδεώδη της δημοκρατίας;

Ο κ. Ευάγγελος Στεργιούλης είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου και Υποστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας.

https://m.facebook.com/evangelos.stergioulis

Πηγή: https://www.huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.