Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Διατροφικές συμβουλές που θα διατηρήσουν την υγεία μας και θα μας χαρίσουν ευεξία φέτος το καλοκαίρι!

Χριστίνα Χαιριστανίδου, Αρθρογράφος
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος.

IMGORTHAND VIA GETTY IMAGES

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μας καλεί να απολαύσουμε τον ήλιο, τη θάλασσα και τις ατέλειωτες στιγμές χαλάρωσης με τους αγαπημένους μας. Καθώς ετοιμαζόμαστε για την πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου, ας δούμε πώς μπορούμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας και να είμαστε γεμάτοι ενέργεια. Ας ανακαλύψουμε μαζί μερικές διατροφικές συμβουλές που θα διατηρήσουν την υγεία μας και θα μας χαρίσουν ευεξία φέτος το καλοκαίρι!

1. Ενυδάτωση: Ο Σούπερ Ήρωας του Καλοκαιριού!

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, το σώμα μας χρειάζεται περισσότερα υγρά. Μία γενική σύσταση είναι να καταναλώνουμε 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα. Είναι βοηθητικό να έχεις πάντα μαζί σου ένα ισοθερμικό μπουκάλι που θα κρατάει το νερό σου δροσερό. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο και ευχάριστο να παραμένεις καλά ενυδατωμένος κατά τη διάρκεια της ημέρας!

2. Φρούτα και Λαχανικά: Οι Κρυμμένοι Θησαυροί του Καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που η φύση μας προσφέρει μια πανδαισία φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Αυτά τα γευστικά δώρα είναι γεμάτα νερό, ηλεκτρολύτες και άλλα θρεπτικά συστατικά, ιδανικά για να παραμείνεις ενυδατωμένος και γεμάτος ενέργεια.
Φρούτα εποχής: καρπούζι, πεπόνι, ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια, βερίκοκα, δαμάσκηνα, σύκα, βατόμουρα, αβοκάντο.
Λαχανικά εποχής: αγγούρι, ντομάτες, κολοκυθάκια, βλίτα, πιπεριές, αρακάς, καρότα, φασολάκια, μελιτζάνες, μπάμιες.

3. Ελαφριά και Δροσερά Γεύματα: Η Απόλαυση του Καλοκαιριού

Τις ζεστές μέρες, τα ελαφριά και δροσερά γεύματα είναι οι καλύτεροι φίλοι μας. Προτίμησε μικρά, συχνά γεύματα που είναι εύπεπτα και σε κρατούν χορτάτο χωρίς να σε βαραίνουν. Για παράδειγμα, ανάμεικτες σαλάτες με όσπρια, μακαρόνια, κοτόπουλο, γιαούρτι με φρούτα ή ψητό ψάρι με χόρτα είναι μερικές από τις ιδανικές επιλογές.

4. Τοπικές Γεύσεις: Η Γαστρονομική Περιπέτεια του Καλοκαιριού

Τα ταξίδια και οι εκδρομές του καλοκαιριού είναι η τέλεια ευκαιρία για να ανακαλύψεις τοπικές λιχουδιές και νέες γεύσεις. Δοκιμάζοντας ντόπια προϊόντα, υποστηρίζεις τους μικρούς παραγωγούς και συμβάλεις στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Είναι και μια τέλεια αφορμή να απολαύσεις νέες γαστρονομικές εμπειρίες!

5. Υγιεινή και Ασφάλεια: Τα Μικρά Μυστικά του Καλοκαιριού

Η σωστή αποθήκευση και μεταφορά των τροφίμων είναι απαραίτητη για να παραμείνουν ασφαλή προς κατανάλωση, ειδικά το καλοκαίρι. Ένα φορητό ψυγειάκι ή μια ισοθερμική τσάντα με παγοκύστες θα διατηρήσει τα τρόφιμά σου φρέσκα, είτε είσαι στην παραλία είτε (ακόμα) στο γραφείο.

6. Απόλαυσε Χωρίς Ενοχές: Το Μυστικό της Καλοκαιρινής Ευτυχίας

Το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη περίοδος για να χαλαρώσεις και να απολαμβάνεις καλό φαγητό με καλή παρέα. Προσπάθησε να μην εστιάζεις στις θερμίδες, αλλά στις όμορφες στιγμές που δημιουργείς. Απόλαυσε τα γεύματά σου στις ταβέρνες και τα σπιτικά φαγητά χωρίς ενοχές και άφησε τις υπέροχες στιγμές να σε γεμίσουν με χαρά.
Ακολούθησε αυτές τις διατροφικές συμβουλές και απόλαυσε το καλοκαίρι σου με υγεία και ευεξία. Φρόντισε τον εαυτό σου και ζήσε κάθε στιγμή αυτής της υπέροχης εποχής στο έπακρο!

Πηγή: https://www.huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.