Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΗΡΑΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!

Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος

Η νέα κεντρική είσοδος του Αγίου Νικολάου Ηραίου Περαχώρας
Εκεί ψηλά στο βουνό, υπάρχει εξωκλήσι μοναχικό, επιβλητικό, μα όχι ερημικό…! 
Σε περίοπτη θέση, αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό, μεταξύ Ουρανού και Γης, για επικοινωνία με το Θείο. Ιερός τόπος όπου γαληνεύει η ψυχή και αναδεικνύεται το μεγαλείο της φύσης.
Το Εξωκλήσι αυτό μαγεύει και αγναντεύει τον Κορινθιακό κόλπο προσφέροντας την ευλογία του Θεού στους ναυτικούς, που τον διασχίζουν και σαν το αντικρίζουν, προσεύχονται για γαλήνιες θάλασσες. 
Ο Κορινθιακός κόλπος και στο βάθος το Λουτράκι από το Εξωκλήσι  του Αγίου Νικολάου
Βαμμένο σε αποχρώσεις του άσπρου και του μπλε περιμένει, υπομονετικά, την φροντίδα όλων εκείνων που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για τη συντήρησή του.
Αναφέρομαι στο Εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται στην περιοχή του Ηραίου Περαχώρας.
Αναμφισβήτητα, η πλειοψηφία των Εξωκλησιών συντηρείται με μέριμνα ατόμων και οικογενειών. 

Οι γονείς μου ήταν εκείνοι, μεταξύ άλλων, που, επί σειρά ετών, το φρόντιζαν και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να συντηρήσουν το συγκεκριμένο Εξωκλήσι. 
Όμως η φθορά του χρόνου δεν κάνει εξαιρέσεις. Έτσι, η σιδερένια πόρτα της κεντρικής εισόδου είχε αρχίσει να σκουριάζει και να σαπίζει. 
Ο Φάρος από το Εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου
Απευθύνθηκα για πρώτη φορά, προφορικά, στη Δημοτική Αρχή του κ. Γιώργου Γκιώνη, το έτος 2007, ζητώντας τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις, ουδέν αποτέλεσμα! 
Ακολούθως, απευθύνθηκα, προφορικά και γραπτά, στη Δημοτική Αρχή του κ. Κώστα Λογοθέτη, το έτος 2012. Παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις, ουδέν αποτέλεσμα! 
Επανήλθα στην παρούσα Δημοτική Αρχή του κ. Γιώργου Γκιώνη, τον Μάρτιο του 2015, με αίτημα τουλάχιστον την αντικατάσταση της σιδερένιας πόρτας. 
Το έθεσα υπόψη του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Θανάση Γεωργίου. Με άκουσε προσεκτικά και μου απάντησε ότι το αίτημά μου θα το εξετάσει, ανάλογα με τις υπάρχουσες δυνατότητες.
Η νέα αλουμινένια πόρτα της κεντρικής εισόδου
Πράγματι, το αίτημα ικανοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες! Το Εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου διαθέτει καινούργια πόρτα αλουμινίου, ως κεντρική είσοδο, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το αναγκαίο και πολύτιμο συμπλήρωμα στην εσωτερική αγιογράφησή του, που πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο, με δαπάνες ιδιωτών.
Συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή και στον κ. Θανάση Γεωργίου, ο οποίος έχει επιδείξει πολύ σημαντικό έργο, κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Επίσης συγχαρητήρια αξίζουν και τα μέλη του τεχνικού συνεργείου του Δήμου, με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Φόρτη, τα οποία, αγόγγυστα, προσφέρουν τα μέγιστα, όπου χρειάζεται, είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι. 

Ηλιοβασίλεμα από το Εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου
Επιπλέον, απευθύνομαι στο Δήμαρχο κ. Γιώργο Γκιώνη, συμμαθητή και καλό φίλο, συνιστώντάς του  όλοι οι συνεργάτες του-Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι- να έρχονται σε επαφή με τους δημότες και να αφουγκράζονται τα προβλήματα του τόπου, επιδιώκοντας τις πιο πρόσφορες λύσεις για το κοινό όφελος, ενώ παράλληλα κάποιοι από αυτούς δεν πρέπει να περιορίζουν τις δραστηριότητές τους μόνο στην άσκηση κακόβουλης κριτικής προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όταν αυτά αναγνωρίζουν το έργο που επιτελεί ο κ. Θανάσης Γεωργίου.
Από την πλευρά μας, κ. Δήμαρχε, είμαστε στη διάθεση όλων για να προβάλουμε, από το παρόν ιστολόγιο, το όποιο έργο επιτελούν οι συνεργάτες σας, χωρίς εξαιρέσεις και το κυριότερο, χωρίς ανταλλάγματα, όπως κάνουμε μέχρι σήμερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.