Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ; Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ!

Μόλις μια ώρα διάρκειας ήταν η συνάντηση των ΥΠΟΙΚ στο Eurogroup. Το χρέος θα συζητηθεί μετά την εφαρμογή ολόκληρου του προγράμματος.
Αγωνία επικρατεί αυτή την ώρα καθώς το Eurogroup τελείωσε μόλις σε μια ώρα και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η σχετική συνέντευξη Τύπου.
Οι ηγέτες της Ευρωζώνης κρατούν πολύ χαμηλά τον πήχη και ήδη πολλοί από αυτούς έχουν εκφράσει τη θέση πως σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία. Πληθαίνουν παράλληλα τα σενάρια αυτή την ώρα που κάνουν λόγο πως η Σύνοδος Κορυφής μπορεί και να μην πραγματοποιηθεί.
Όπως επισημαίνεται, οι τελευταίες προτάσεις της ελληνικής πλευράς αποτελούν ένα καλό βήμα για βάση της συζήτησης, οι Θέσμοι φέρεται να ζητούν έξτρα χρόνο για να μπορέσουν να αποτιμήσουν τα νέα δεδομένα. Συνεργάτες του πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι στη συνάντηση με Ντάισελμπλουμ, Ντράγκι, Λαγκάρντ και Γιούνκερ, πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τη νέα ελληνική πρόταση για την επίτευξη όχι απλά μιας συμφωνίας, αλλά μιας βιώσιμης και ουσιαστικής λύσης.
Δεν αναμένει σήμερα απόφαση ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Κάρλος ντε Γκίντος, γιατί πολλά τεχνικά θέματα της διαπραγμάτευσης παραμένουν ακόμα ανοιχτά, όπως ανέφερε προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Και ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάιλ Νούναν ανέφερε ότι δεν αναμένει σήμερα συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών και εκτίμησε ότι θα χρειαστεί κι άλλο Eurogroup την Πέμπτη.
Ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ από την πλευρά του σημείωσε ότι ο χρόνος για να εξεταστεί η ελληνική πρόταση ήταν πάρα πολύ λίγος και έτσι είναι απίθανο να υπάρξει τελική αξιολόγηση για αυτήν σήμερα.

Πηγή: http://www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.