Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!

1775
Η πρώτη κωπηλατοδρομία μεταξύ των πανεπιστημίων Οξφόρδης και Κέιμπριτζ διεξάγεται στον Τάμεση. Την παρακολουθούν 200.000 άτομα και σημειώνονται επτά πνιγμοί μεταξύ των θεατών.

1868
Ο αμερικανός τυπογράφος και εκδότης Κρίστοφερ Λάθαμ Σολς λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη γραφομηχανή όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Πέντε χρόνια αργότερα θα πουλήσει την εφεύρεσή του, λόγω οικονομικών προβλημάτων στην εταιρεία Remington αντί 12.000 δολαρίων.

1874
Οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες. Οι εκλογές θα διαρκέσουν έως τις 26 Ιουνίου και θα επικρατήσει ο Δημήτριος Βούλγαρης.

1902
Το όνομα Mercedes υιοθετείται για πρώτη φορά ως εμπορική επωνυμία από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler. Μερσέντες ονομαζόταν η κόρη του πάμπλουτου αυστριακού επιχειρηματία Εμίλ Γιέλινεκ, ο οποίος ζήτησε από τους υπευθύνους της εταιρείας να του κατασκευάσουν «ένα αυτοκίνητο για μετά το αύριο», στο οποίο έδωσε το όνομα της κόρης του. Σχεδόν ταυτόχρονα θα εισέλθει και στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

1913
Οι ελληνικές δυνάμεις καταλαμβάνουν τη Δοϊράνη , κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου.

1964
Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέουσυναντάται στο Λευκό Οίκο με τον αμερικανό πρόεδρο Λίντον Τζόνσον και ανθίσταται σθεναρά στις πιέσεις του τελευταίου να δεχτεί υποχωρήσεις στο Κυπριακό.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.