Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΒΡΟΧΗ ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ!

από Έλενα Μπούλια

PERSEIDES
Οι αυγουστιάτικες νύχτες είναι μαγευτικές, όχι μόνο γιατί μας δίνουν την ευκαιρία να απολαύσουμε την ομορφότερη πανσέληνο του έτους, αλλά και γιατί σχεδόν κάθε βράδυ έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τις μεγαλύτερες ευχές μας στα αστέρια που βλέπουμε να «πέφτουν».
Για αυτό το Σαββατόβραδο, όμως, φυλάξτε την πιο μεγάλη σας ευχή, γιατί τότε είναι που θα κορυφωθεί η πιο θεαματική «βροχή» από αστέρια.
Ο λόγος για τους διάττοντες Περσείδες που, αν δεν έχει συννεφιά, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε προς τα χαράματα της Κυριακής. Η λάμψη του φεγγαριού θα εμποδίσει τους φετινούς Περσείδες να είναι τόσο λαμπεροί όσο άλλες φορές, ωστόσο δεν θα μας αφήσουν παραπονεμένους αφού αναμένεται να βλέπουμε έναν ορατό διάττοντα αστέρα κάθε ενάμισι έως δύο λεπτά.
Η εντυπωσιακή βροχή αυτών των αστέρων, με τις μακριές «ουρές», θα είναι ορατή σε όλα τα σημεία του ουρανού, παρά το ότι δείχνουν να προέρχονται από τα βόρεια-βορειοανατολικά, από την περιοχή του αστερισμού του Περσέα, από τον οποίον πήραν και το όνομά τους.
Για να τους απολαύσετε ακόμα περισσότερο, βρείτε μια εξαιρετικά σκοτεινή περιοχή, ενώ για να τους φωτογραφίσετε θα χρειαστείτε φωτογραφική μηχανή DSLR με ευρυγώνιο φακό (αν τα καταφέρετε, περιμένουμε φωτογραφίες!).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,http://www.mama365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.