Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κο ΠΟΛΑΚΗ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ!


Του Μιχάλη Χαιρετάκη*



Αγαπητέ κε Πολάκη,

Διάβασα με ενδιαφέρον τη νέα σου ανάρτηση στο διαδίκτυο, όχι βέβαια από το δικό σου προφίλ, όπου με έχεις αποκλείσει απο μια κόσμια ερώτηση που είχα κάνει, ίσως γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να εξαφανιστεί μια ερώτηση που δεν μπορούσε να δοθεί πειστική απάντηση.
Γράφεις για μύλο του παλιού συστήματος, μέσα απο ένα κόμμα, χωνευτήρι παλιών Πασόκικών στελεχών ακόμα και πρώην υπουργών που κυβερνάει με τη βοήθεια παλιών ΝΔημοκρατών. Αν αυτό θεωρείται οτι δεν είναι μέρος του παλιού συστήματος, αν δεν είναι η οπτικοποίηση της παροιμίας "Αλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς" δεν ξέρω τι είναι.

 
Γράφεις "Για να καλύψουμε 2,5 εκατομ. ανασφάλιστους με δωρεάν περίθαλψη και να διαγράψουμε τα χρέη τους στην εφορία"
Πές μου αλήθεια βρήκες τα κονδύλια για 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους ή μήπως μοιράζεις ήδη κακές υπηρεσίες υγείας σε περισσότερους ανθρώπους χωρίς να μπουν στο σύστημα τα ανάλογα χρήματα;
Γιατί αυτό δεν είναι αγαθοεργία, δεν είναι κατόρθωμα, μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα το λέει ο λαός. Και δεν το κάνατε απο την καλή σας την ψυχή, αλλά για να μην περνάει όπως την κατοχή το κάρο του δήμου να μαζεύει νεκρούς. Για τέτοια κατάντια του συστήματος υγείας μιλάμε.
Τα χρέη στην εφορία, όπου μεταφέρθηκαν τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία δεν τα χάρισες απο την δική σου τσέπη, αλλα χάρισες πάλι χρήματα οφειλόμενα των ταμείων που ή θα τα πληρώσουν οι υπόλοιποι ή θα γίνει ακόμα πιο φτωχή η συμμετοχή τους στην υγεία και θα πρέπει να πληρώνει ο κόσμος απο την τσέπη του ή θα καταρρεύσουν τα ταμεία.
 
Ο συμβιβασμός που υπογράψατε, ήταν ενάντια στη θέληση του ελληνικού λαού, τον οποίο κοροϊδέψατε προεκλογικά και επι ένα εξάμηνο, πληρώνοντας τις δόσεις προς το ΔΝΤ και την ΕΕ με ζεστό χρήμα, στραγγίζοντας όλους τους λογαριασμούς του Δημοσίου, των Δήμων, των ταμείων, γενικά όπου είχατε πρόσβαση.
Εγώ που δεν έχω σπουδάσει Ιατρική, που δεν έχω δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, αν αναλάμβανα υπεύθυνη θέση σε ένα τόσο σοβαρό υπουργείο, τα πρώτα 2 πράγματα που θα έκανα θα ήταν, το πρώτο, να βρώ 14 εκ ευρώ (τόσα χρειάστηκαν) για να αντικαταστήσω τα σαράβαλα ασθενοφόρα με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα του ΕΚΑΒ που μένουν στο δρόμο ...
(επώνυμη μαρτυρία διαδικτυακού φίλου μου οταν πήγε να παραλάβει τον πατέρα του),
Μετά θα φρόντιζα ωστε να μην πεθαίνουν άνθρωποι στα νησιά (αν θυμάσαι, για την ερώτηση μου αυτή έφαγα αυτό το block) και να υπάρχουν αρκετά κρεββάτια ΜΕΘ ώστε να μην υπάρχει το φαινόμενο των διασωληνομένων ασθενών στους διαδρόμους, ούτε να βρίσκονται οι γιατροί στη δύσκολη θέση να επιλέγουν ποιος πρέπει να σωθεί και ποιος να αφεθεί στα χέρια του Θεού.
Θα θεωρούσα κατάντια να περιμένω τις δωρεές ιδιωτών (ίδρυμα Σ. Νιάρχος) για 143 ασθενοφόρα και σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο, σε μια χώρα όχι της Αφρικής, όχι της Ασίας ή της Λατινικής Αμερικής αλλά της ΕΕ
Θα θυμάσαι την γυναίκα που πέθανε στη Φολέγανδρο φέτος περιμένοντας να την μεταφέρουν στην Αθήνα, θα θυμάσαι την κοπέλα που είχε χτυπήσει με σκεπάρνι ο πρώην συζυγός της και μόλις βγήκε απο την εντατική, κόλλησε μικρόβιο και πέθανε.
Δεν ξέρω αν τα θυμάσαι αυτά, ίσως να είναι μικρολεπτομέρειες ή παράπλευρες απώλειες των μνημονίων. Και είναι 2 μόνο πρόσφατα γνωστά γεγονότα που αναφέρω, αν θες θα σου γράψω ολόκληρες σελίδες.
Θυμήθηκες όμως σίγουρα τους ΄Αραβες που ανέβασαν αραβικής ιδιοκτησίας δορυφόρο σε ελληνικη τροχιά και πανηγύρισες.
Θυμήθηκες ευγενέστατα, να μας προτρέψεις να φάμε τα σκώτια μας, για το ελληνικό πενταετές που έλαβε επιτόκιο μεγαλύτερο απο της Μποτσουάνας τελικά.
Θυμήθηκες τον Βαρουφάκη τώρα και δεν ξέρω ποιον άλλο θα θυμηθείς αύριο.
Θυμήσου όμως ότι έχεις δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη πρώτα, οπότε άσχολήσου σε παρακαλώ πρώτα με την υγεία και τους συμπολίτες μου που υποφέρουν και άφησε πυραύλους, ομόλογα και Βαρουφάκηδες για κάποιους άλλους.
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

*Μιχάλης Χαιρετάκης
Πηγή: /stoxasmos-politikh.blogspot.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.