Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

ΠΡΩΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!


Η Ελλάδα παραμένει στην κορυφή των επενδύσεων εντός της αλβανικής οικονομίας, μιας και οι άμεσες ξένες επενδύσεις στη γειτονική χώρα ανήλθαν, κατά το α’ τρίμηνο του 2017, στο ποσό των 1,2 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό ανάμεσα στους ξένους επενδυτές της Αλβανίας, με τους Ολλανδούς να κατέχουν τη δεύτερη θέση, με επενδύσεις 870 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι παρά την εμφανή στήριξη της Αλβανικής οικονομίας από την Ελλάδα, η Αλβανική κυβέρνηση εντείνει το τελευταίο διάστημα τις προκλήσεις και τις πιέσεις σε βάρος της Ελληνικής μειονότητας.
Όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στα Τίρανα, η αξία των περιουσιακών στοιχείων των αλλοδαπών στην Αλβανία αυξήθηκε κατά 800 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Αλβανίας και συνολικά η αξία των περιουσιακών στοιχείων των αλλοδαπών διαμορφώθηκε σε 5,8 δισ. ευρώ.
Σε κλαδικό επίπεδο, την πρώτη θέση κατέχει ο τομέας επικοινωνιών και πληροφορίας, με επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ.
Στη δεύτερη θέση έπεται η βιομηχανία αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, με επενδύσεις 1 δισ. ευρώ. Τέλος, στην τρίτη θέση ακολουθεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας, με επενδύσεις 952 εκατ. ευρώ.

Πηγή: http://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.