Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

Το καλοκαίρι αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, όμως και το Χειμώνα έχουν τη γοητεία τους

Οι παραλίες, τα γραφικά τους σοκάκια, η θέα που χαρίζουν σε πολλές τους γωνιές, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που κάνουν τα εν λόγω νησιά κάθε καλοκαίρι να συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου και ταξιδιωτών. Η μαγεία τους, όμως, δεν χάνεται το Χειμώνα, με τις ομορφιές τους να εντυπωσιάζουν όσους τα επισκέπτονται ακόμη και τις κρύες ημέρες της εποχής.
Κέρκυρα
Η ιταλική φινέτσα του νησιού των Φαιάκων γίνεται ακόμη πιο επιβλητική και έντονη το Χειμώνα! Μετρώντας περισσότερους από 100.000 κατοίκους, η ζωή είναι έντονη όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ υπέροχες γωνιές σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Η μεγάλη πλατεία της πόλης, Σπιανάδα, το παλιό και το νέο φρούριο, το δημαρχείο, το κανόνι, αλλά και τα μουσεία Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ιστορίας, είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα που τραβούν το ενδιαφέρον. Ποντικονήσι και Παλαιοκαστρίτσα, επίσης, αξίζουν την προσοχή σας ακόμη και κατά την επίσκεψή σας το Χειμώνα. 

Σύρος
Είναι από τα μέρη που κανείς δεν μπορεί να επισκεφθεί μόνο μία φορά στη ζωή του. Κοσμοπολίτισσα και αρχόντισσα των Κυκλάδων, μοντέρνα αλλά με παραδοσιακά και γραφικά στοιχεία, η Σύρος δεν «ερημώνει» ποτέ. Το λιμάνι με την έντονη κινητικότητα, τα γραφικά δρομάκια που πλημμυρίζουν από ζωή λόγω των δεκάδων μαγαζιών, τα υπέροχα νεοκλασικά σπίτια, η πλατεία Μιαούλη, το δημαρχείο, κερδίζουν τις εντυπώσεις. Όποια εποχή κι αν βρεθείτε στο νησί, πρέπει να δείτε τη συνοικία Βαπόρια, την πιο αριστοκρατική του νησιού, και φυσικά να βρεθείτε στην Άνω Σύρο με την εκπληκτική θέα. 
Ηράκλειο Κρήτης
Η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, το τέταρτο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, η ταχύτερα τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή στην Ευρώπη, το Ηράκλειο, έχει ζωή ακόμη και το Χειμώνα. Το ταξίδι σας εκεί πρέπει να ξεκινήσει από το περιβόητο θαλάσσιο φρούριο που χτίστηκε από τους Ενετούς, να συνεχιστεί με μία επίσκεψη στη Λότζια, το κτίριο που σήμερα στεγάζεται το δημαρχείο του δήμου Ηρακλείου, αλλά και με τη βόλτα στην πιο φημισμένη πλατεία της περιοχής, εκείνη των Λιονταριών. Μία περατζάδα στην 25ης Αυγούστου κρίνεται απαραίτητη, όπως και η επίσκεψη στο ανάκτορο της Κνωσού. Η πανδαισία γεύσεων, οι εκλεκτοί μεζέδες, τα τοπικά προϊόντα, είναι σίγουρα ένας ακόμη λόγος να αγαπήσετε αυτό το μέρος…και το Χειμώνα. 
Μύκονος
Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν το νησί των ανέμων περισσότερο το Χειμώνα, όταν οι κοσμοπολίτες του γυρνούν την πλάτη και στρέφουν το ενδιαφέρον τους αλλού. Η Μύκονος κρύβει δεκάδες ομορφιές, που αυτή την εποχή μπορεί κάποιος να τις απολαύσει ανενόχλητος. Τα σοκάκια της Χώρας μπορεί να γίνονται πιο ερημικά, όπως παραμένουν το ίδιο γραφικά και ρομαντικά, ενώ οι Μύλοι, η Παναγιά η Παραπορτιανή, το μοναστήρι της Παναγιάς Τουρλιανής, σας περιμένουν να τα επισκεφθείτε. Φυσικά, αυτή την περίοδο, μπορείτε να χαλαρώσετε για καφέ ή φαγητό σε τιμές που σίγουρα θα είναι μειωμένες σε σχέση με την καυτή σεζόν του καλοκαιριού.

Φωτογραφίες: Flickr

Πηγή: https://www.reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.