Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ... ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!


Τον κόσμο μάλλον δεν είναι εφικτό να τον αλλάξουμε, αλλά μερικές βελτιώσεις στον εαυτό μας μπορούμε σίγουρα να τις κάνουμε.

Αλλωστε, αν όλοι μας λειτουργούσαμε κάπως έτσι, ίσως τελικά να καταφέρναμε κάποια στιγμή να αλλάξουμε κι....
ολόκληρο τον κόσμο.
Η βελτίωση του εαυτού μας θα πρέπει να ξεκινήσει με μία ειλικρινή εκτίμηση της προσωπικότητάς μας και με έναν ταυτόχρονο προσδιορισμό του τι κάνουμε λάθος και τι θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε. Αναζητήστε τα καλύτερα στοιχεία του χαρακτήρα σας, αλλά και των αγαπημένων σας ανθρώπων.
Επωφεληθείτε από καταστάσεις που ευνοούν την ανάδειξη αυτών των χαρακτηριστικών και προσπαθήστε να τα φέρνετε στην επιφάνεια πιο συχνά.
Πολύ βοηθητικό θα ήταν αν επιλέγατε μία ώρα τη μέρα να χαλαρώνετε και να ηρεμείτε, με παράλληλη σκέψη όλων αυτών των θετικών που θέλετε να «δουλέψετε» περισσότερο.
Δείξτε στους άλλους τον ίδιο σεβασμό που κι εσείς θα περιμένατε να λάβετε.
Το κοινωνικό status και το εισόδημα κάποιου, δεν προσδιορίζουν το ποιόν του, οπότε μην μπείτε στη διαδικασία να κρίνετε τους άλλους εύκολα και γρήγορα.
Ακούστε πραγματικά αυτά που έχουν να πουν κι αφιερώστε χρόνο για να τους γνωρίσετε. Όλοι αξίζουν μία αντιμετώπιση με αξιοπρέπεια και σεβασμό, γι’ αυτό μην υποτιμάτε κανέναν και τίποτα.
Δείξτε ενδιαφέρον για αυτά που σας λένε οι άλλοι και κάντε ερωτήσεις για να το αποδείξετε αυτό. Έτσι θα ενισχυθεί η σχέση σας με τους γύρω, αφού θα αποδεικνύεται το ειλικρινές ενδιαφέρον σας για τη ζωή και τους προβληματισμούς τους.
'Αλλωστε μία υγιής φιλία δεν είναι μόνο «λαβείν», αλλά και «δούναι». Οι πράξεις καλής θελήσεως είναι χρήσιμες για τους άλλους, αλλά και πολύτιμες για την καλή μας ψυχολογία.
Το να βοηθούμε αυτούς που μας χρειάζονται, εκτός από το ότι μας κάνει μεγαλόψυχους, κάνει κι εμάς τους ίδιους να νιώθουμε ευφορία και περηφάνια για τον εαυτό μας.
'Αλλωστε μην ξεχνάτε όπως όταν κάνεις κάτι καλό, το σύμπαν θα σου το επιστρέψει κάποια στιγμή.
Όταν οι γύρω μας δεν είναι και στα καλύτερά τους, τότε είναι πολύτιμο να συμπάσχουμε κι εμείς, να βοηθάμε όσο περισσότερο μπορούμε και φυσικά να τους συμπαραστεκόμαστε.
Η αδιαφορία κι η απομάκρυνση φέρνει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που εμείς επιθυμούμε.
Γι' αυτό δεν θα ήταν και τόσο κακό να χάσουμε μία έξοδο για διασκέδαση και να πάμε να κάνουμε λίγη παρέα στη φίλη που μόλις χώρισε. Σκεφτείτε ότι κι εσείς σε ανάλογες περιστάσεις χρειάζεστε τους ανθρώπους που αγαπάτε, κοντά σας.
Η ευγένεια κι ο καλός τρόπος συμπεριφοράς στους γύρω μας, είναι επίσης κλειδί για να αισθανόμαστε καλύτερα. Σε μας αρέσει να μας φωνάζουν, να μας βρίζουν ή να μας υποτιμούν; Νομίζω πως όλες είπατε «όχι»...
Τότε γιατί να το κάνουμε στους άλλους; Μην καταπατάτε τις αξίες σας, αλλά ούτε και τις αξίες των άλλων.
Ο κάθε άνθρωπος έχει μεγαλώσει διαφορετικά κι έχει τα δικά του προσωπικά βιώματα. Φροντίστε να σέβεστε τα «πιστεύω» των άλλων, ακόμη κι αν δεν συμβαδίζουν καθόλου με τα δικά σας, ώστε κι εκείνοι με τη σειρά τους να σέβονται τα δικά σας.
Σε περιπτώσεις διαφωνίας με κάποιον, οι φωνές κι η έντονη διαμάχη δεν είναι η ιδανική λύση. Ακούστε τι έχει να σας πει και στη συνέχεια μεταφέρετε τις απόψεις σας με ήρεμο και φιλικό τόνο. Δικαιολογείστε με τα απαραίτητα επιχειρήματα γιατί πιστεύετε πως εσείς έχετε δίκιο, αλλά πάντα να θυμάστε πως δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να αλλάξουμε τις απόψεις του άλλου, αλλά απλά να του παρουσιάσουμε και την άλλη πλευρά.
Το να είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας είναι βασικό στοιχείο της ωριμότητας μας. Όποιες κι αν είναι επιπτώσεις του λάθους μας, πάντοτε πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες, να ζητάμε συγνώμη και να προσπαθούμε να επανορθώσουμε.
Με τίποτα δεν θα μας βγει σε καλό να ρίξουμε τις ευθύνες σε κάποιον άλλον, με στόχο να γλιτώσουμε εμείς ή να τον βλάψουμε.
Γενικά, φροντίστε να ακολουθείτε την έκφραση «δεν θέλω να κάνω, ό,τι δεν θα ήθελα να κάνουν σε εμένα» και σίγουρα θα αποκτήσετε ένα πολύ καλύτερο προφίλ.



i-diadromi


Πηγή : Yahoo Celebrity

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.