Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ;

ΣΧΟΛΙΟ της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη στο άρθρο των Εθνικών Θεμάτων με τίτλο «Καρχαρίες καταδικάζουν την Ελλλάδα σε θάνατο»

Με «σοσιαλιστικές» ή και άλλες ετικέτες, η Ελλάδα δε σώζεται. Είναι ξεκάθαρο πια ότι το ΔΝΤ (του οποίου ο ρόλος ήταν ανέκαθεν αυτός), αλλά και οι φίλτατοί μας «εταίροι», πάνε να μας εξαφανίσουν. Και ας το συνειδητοποιήσουν και οι λίγοι, ελπίζω, που πιστεύουν ακόμη ότι δήθεν τα μνημόνια, τα δάνεια, οι δήθεν μεταρρυθμίσεις είναι για το καλό μας.
Αλλά, αν το καταλαβαίνουμε (και πως να μην το καταλάβουμε τώρα πια), ότι ΔΝΤ και ΕΕ μας πάνε για ….πνίξιμο, έ τότε, ναι είναι ανάγκη να διερωτηθούμε σοβαρά, πάρα πολύ σοβαρά, τι ρόλο παίζουν μέσα σε αυτό το θανάσιμο σενάριο οι δικές μας Κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Να μην έχουν κατανοήσει;;; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ !!!!
Να φοβούνται και να βρίσκονται σε πανικό, για αυτό και ακολουθούν τουs δημίους;;; ΜΠΟΡΕΙ!!! Αλλά, τότε, είναι ασυγχώρητοι, που δεν ομιλούν ανοικτά στο λαό, ζητώντας του το πρακτέον. Διότι, οι εκλογές, ασφαλώς, δεν είναι λύση, όχι μόνον επειδή στην Ελλάδα το ΟΧΙ μεταλλάσσεται με θαυμαστή ευκολία σε ΝΑΙ, αλλά γιατί επιβάλλεται πριν από τις εκλογές, να ενημερωθούν πλήρως και αντικειμενικά οι Έλληνες, για το που βαδίζουν αν παραμείνουν στο γενοκτονικό περιβάλλον των μνημονίων, και ποιά λύση είναι ακόμη ανοικτή, μπροστά τους, βέβαια με μεγαλύτερες δυσκολίες και αβεβαιότητες, από όσο η ίδια λύση πριν από χρόνια, μήνες και ημέρες.
Κάθε ημέρα που περνά, το μέλλον γίνεται πιο γκρίζο.
Εκτός, και αν υπάρχει σιωπηρή συναίνεση μεταξύ Κυβέρνησης+Αντιπολίτευσης+Ελληνικού Λαού, για ομαδική αυτοκτονία. Αλλά, και τότε, με ποιo δικαίωμα παίρνουμε στο θάνατο και τους αγέννητους απογόνους μας;;;;
ΜΑΡΙΑ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ-ΔΕΛΙΒΑΝΗ
Αριστούχος απόφοιτος της Σχολής ΝΟΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Σορβόννη του Παρισιού από όπου έλαβε το Κρατικό Διδακτορικό Δίπλωμα Οικονομικών Επιστημών με άριστα και έπαινο. Η διδακτορική της διατριβή εκδόθηκε με δαπάνες του CNRS της Γαλλίας και δημοσιεύθηκε στη γαλλική σειρά SEDES. Σπούδασε, επίσης, και έκανε έρευνα στα Πανεπιστήμια London School of Economics, Berkeley (ΗΠΑ), και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας (Fiesole). Υπήρξε η πρώτη Ελληνίδα Πρύτανης, που εκλέχτηκε τρεις φορές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης. Το δημοσιευμένο έργο της, στα ελληνικά, γαλλικά και αγγλικά ανέρχεται σε 43 συγγράμματα, μονογραφίες, έρευνες και σε 570 άρθρα, συνεντεύξεις, απόψεις, και τιμήθηκε με πρώτα βραβεία, επαίνους και βιβλιοκρισίες. Αυτό εκδόθηκε από οίκους ή σειρές του εξωτερικού, όπως ανάμεσα και σε άλλους του Macmillan, SEDES, Sithoff-Leyden, Cujas, Tiers Monde, Revue d' Economie Politique, Newsletter, L’Harmattan κ.ά. και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Παπαζήση, Λιβάνη, Μαλλιάρη, Σάκκουλα Τα βιογραφικά της σημειώματα έχουν καταχωρηθεί σε πολυάριθμα Who's Who της υφηλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.